Piyasalar FED kararına kilitlendi

- Güncelleme:
Piyasalar FED kararına kilitlendi

Ekonomi Haberleri

Dün başlayan FED toplantısında bugün karar günü piyasalar FOMC kurulunun kararına kilitlendi.

Dün başlayan FED toplantısında bugün karar günü piyasalar FOMC kurulunun kararına kilitlendi. Salı günü başlayan ve bugün sonuçlanacak olan FED toplantısında Credit Suisse gibi bazı kurumlar tahvil alımlarında sınırlama noktasında bir açıklama beklese de piyasaların genelinde bu hafta bir netlik olması beklentisi zayıf. Bank of America Merrill Lynch'e (BofAML) göre de bu hafta nefeslerin tutulacağı bir hafta olacak. BofAML'nin yayınladığı rapor kapsamında Federal Açık Piyasa Konmitesi'nin (FOMC) 85 milyar dolarlık tahvil alımını ne zaman bitireceğinin bugün açıklanması bekleniyor. Bankanın yayınlanan raporunda kur stratejist Priya Misra ve ekonomist Michael S. Handson nbsp; ''Biz FOMC'nin şu anda kafasında belli bir tarihin oluşmuş olduğuna inanıyoruz. 30-31 Temmuz toplantılarında, Eylül ayında tahvil alım programının azaltılmaya başlayacağının söylenmesine dair ise güçlü bir sinyal görmüyoruz. Bizim görüşümüze göre, FOMC'nin, parasal genişlemeyi azaltmaya dair kararların alınmasını karmaşıklaştıran, büyüme ve enflasyon tahminlerini ise aşağıya çekmesi gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.
Merkez Bankası'nın, Amerikan ekonomisinin 2013'de yüzde 2,3-2,6 aralığında büyüyeceğini, enflasyonun ise yüzde 0,8-1,2 aralığında gerçekleşeceğini öngörmüştü.
Geçtiğimiz ay Fed'in konuşmasında karışık bir mesaj vermesinin piyasalarda tahvil alımının Eylül ayında başlayacağı söylentisine yol açtığını belirten Handson ve Misra, banka olarak sürecin Aralık ayında başlamasını beklediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...