Piyasada IŞİD gerilimi

Piyasada IŞİD gerilimi

Ekonomi Haberleri

Tek başına iktidarla seçim sonrası pozitif havaya bürünen piyasalarda IŞİD'in Fransa'daki saldırıları sonrası korku yaşandı

Borsa İstanbul 100 endeksi, Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının ardından haftaya negatif başladı. Güne 81 bin 500 puanın hemen üzerinde başlayan endeks, Avrupa borsalarında açılışın ardından gelen toparlanmaya karşın düşüşünü devam ettirerek yüzde 1'e yakın geriledi ve gün içinde en düşük 81 bin 18 puanı gördü. Dışarıda Asya borsaları Paris'te gerçekleştirilen terör saldırıları ve zayıf ekonomik veriler sonrasında yatırımcıların dolara yönelmesiyle beraber dün altı haftanın en düşük seviyelerine gerilerken, gelişen piyasa para birimleri de değer kaybetti. Son günlerde gerileme trendine giren ve 2.85'e kadar gerileyen dolar/TL, 2.88 seviyesini aşarken, avro 3.10 TL seviyesine yaklaştı. Avro, TL karşısında değer kazanırken, dolar ve yen karşısında altı buçuk ayın en düşük seviyesine geriledi. Fed'in faiz artıracağı beklentileriyle gerileyen altın da terör saldırıları sonrası güvenli liman talepleriyle beraber yüzde 1'e varan yükselişler yaşadı. Spot altının ons (31.1 gram) fiyatı 1.097.40 dolara kadar yükseldi. 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 10.25'ten yüzde 10.37 seviyesine çıktı.
Ham petrol fiyatları Fransa'nın Suriye'de geniş kapsamlı hava saldırılarına başlamasının ardından yükselirken, analistler aşırı arzın devam etmesinden dolayı petrol ve diğer emtia fiyatlarının baskı altında kalmaya devam edeceğini belirtiyor. Ham petrol fiyatları geçtiğimiz hafta yüzde 8 değer kaybederken, Paris'teki saldırılar sonrası ABD ham petrolünün varil fiyatı son kapanışa göre 34 sent değer kazanarak 41.08 dolardan işlem gördü. Brent ham petrolünün varil fiyatı da yarım dolarlık artışla 44.98 dolar oldu ve 45 dolar seviyesini test etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...