Piliç eti satışı evde arttı toplu tüketimde azaldı

Piliç eti satışı evde arttı toplu tüketimde azaldı

EKONOMİ Haberleri

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında restoranların sadece paket servis hizmeti verebilmesi, piliç eti sektöründe toplu satış pazarının daralmasına, ev pazarının büyümesine sebep oldu.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Sait Koca, salgın sonrası gelişmelerden sektörün de etkilendiğini ifade etti. Koca "Bu süreçte üretimi kısmadan devam ediyoruz. Restoranların, fast food zincirlerinin ve otellerin kapalı olması, sadece paket servislerin sürmesi, bu alana yönelik tavuk satışlarında düşüşü beraberinde getirdi. Ancak hane halkının tüketiminde ise ciddi artış var" diye konuştu. Lezita Genel Müdürü Mustafa Özdil de, salgın döneminde otel, restoran, kafe ve okul kantinlerindeki tüketimin, market kanalına kaydığını anlattı. Tüketici alışkanlıklarının değiştiğini aktaran Özdil "Zincir mağaza talepleri normal dönemlere göre yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. Tüketiciler, restoranlarda tadına alışkın oldukları lezzetleri evlerinde hazırlamaya başladı. Kanatlı sektörü bu süreçten olumsuz etkilenmeyecek" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...