Petrolün ateşi düştü!

/ Kaynak: DHA
Petrolün ateşi düştü!

Ekonomi Haberleri  / DHA

Petrol fiyatları yeniden inişe geçerek 90 doların altına geriledi.

Doların düşüşüyle biraz toparlanan petrol fiyatları yeniden inişe geçerek 90 doların altına geriledi.
Türkiye'nin de fiyatlamalara baz aldığı Kuzey Denizi'nde çıkarılan Brent ham petrolünün varil fiyatı, petrol arzındaki artış ve küresel ekonomik görünümde zayıflamayla, yüzde 1.7'ye karşılık gelen 2 dolar dolayında düşüşle 88.50 dolara geriledi. ABD hafif petrolü de yüzde 2.2 düzeyinde gerileme ile 83.9 dolara gerileyerek, 84 doların da altına indi.
Petrol fiyatlarındaki düşüşte, yükselen arza karşılık, küresel ekonomide yavaşlama belirtilerinin artması etkili oldu. Dünyanın en büyük ekonomilerinden Almanya'nın ihracatında geçen Ağustos ayında yüzde 5.8 ile 2009'daki küresel finans krizinden bu yana en büyük düşüş gerçekleşti.
Ham petrol fiyatlarındaki gerilemenin sürmesi durumunda akaryakıt fiyatlarını da aşağıya çekmesi bekleniyor.
DÖVİZ
ABD Merkez Bankası tutanaklarından, faiz artırımlarının öngörülenden daha geç başlayacağına yönelik işaretler gelmesi sonrası global piyasalara paralel lira karşısında gerileyerek 2.25 düzeylerine kadar inen dolar yeniden yükselerek 2.27 lira düzeyini geçti.
Dolar 2.2522'ye kadar indikten sonra, Türkiye'deki Kobane protestolarının da etkisiyle, dün kapanış saatlerinde 2.2635 liraya kadar çıktı. Dolar, bu sabah ilk işlemlerde 2.2750 lira dolayında hareket ediyordu.
Dolardaki hareketlere paralel olarak euro da 2.90 liranın üzerine çıktıktan sonra, dün akşam saatlerinde 2.87 liraya kadar geriledikten sonra bugüne 2.89 liranın üzerinde başladı.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...