Petrolde yeni düzenleme!

/ Kaynak: AA
Petrolde yeni düzenleme!

Ekonomi Haberleri  / AA

Petrol piyasasında ulusal marker konusunda yeni düzenleme yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Petrol Piyasasında Ulusal Marker Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, ulusal marker bedeli hesaplanırken, en yüksek işlem hacmine sahip 8 dağıtıcı şirketin bildirdiği, ortalama bayi fiyatları arasından en yüksek vergiye sahip olan akaryakıt esas alınacak.


Ulusal marker talebinde bulunacak ilgili lisans sahibi, Kurum tarafından belirlenen tutardaki teminat mektubunu EPDK'ya ibraz edecek.
Gümrük girişinde akaryakıta ulusal marker ekleme işlemi ancak ithalat işlemlerini tamamlayan ilgili lisans sahibi tarafından gerçekleştirilebilecek ve enjeksiyon donanımlarında ulusal marker ekleme işlemi esnasında meydana gelen teknik arızalar sonucu oluşan ve geri kazanımı mümkün olmayan ulusal marker kayıpları hariç olmak üzere, teslim edilen ulusal markerin çalınması, kaybolması veya ziyan olması halinde, ilgili lisans sahibi çalınan, kaybolan ve ziyan olan ulusal marker bedelini Kurum hesabına yatıracak.


Ulusal marker bedelini 7 iş günü içerisinde EPDK hesabına yatırmayan veya yatırdığına dair belgeyi Kuruma ibraz etmeyen ilgili lisans sahibinin teminat mektubunun ulusal marker bedeli kadarı nakde çevrilecek.


Ulusal Marker Uygulama Faaliyetleri ve Ulusal Markez Teslimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kurul Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, ulusal markerin talep, teslim ve iade edilmesine ilişkin esasları düzenliyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...