Petrolde nefes kesen ralli son buldu, akaryakıt düşüşe geçiyor: Benzine iki indirim birden geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg, NTV,
- Güncelleme:
Petrolde nefes kesen ralli son buldu, akaryakıt düşüşe geçiyor: Benzine iki indirim birden geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg, NTV,

Petrol fiyatları 100 dolara doğru koşusuna ara verdi. Ham petrol dolardaki kazançlarla dengelenmesiyle duraksamaya geçti. Zam beklentisi olan akaryakıt fiyatlarına sürpriz gelişme yaşandı. Benzinin litresine bu gece ve yarın gece indirim bekleniyor.

Petrol ve Dolar kurundaki yükselişle zam beklentisi kuvvetlenen akaryakıt fiyatlarında sürücüleri sevindirecek sürpriz gelişme yaşandı. Petrol fiyatlarının Fed'in kararı sonrasında dizginlenmesiyle, akaryakıt fiyatlarına indirim yolu gözüktü. Kaynakların aktardığına göre akaryakıt kalemlerinden benzinin litresine 2 indirim birden geliyor. 

PETROLÜN NEFESİ TÜKENDİ

OPEC ülkelerinin arz kesintileriyle 100 dolara koşan petrol Fed'in politika faizinde şahin tonda pas geçmesiyle düşüşe geçti. Ham petrol dün yeniden 90 doları aşsa da daha sonra 90 doların altına sarktı. Brent Petrol yüzde 0.51 kayıpla 91,41 dolardan işlem görürken, dün 90 doları aşan Batı Teksas Ürünü Ham Petrol (WTİ) ise yüzde -0,46 kayıpla 89,27 dolardan işlem görüyor. 

Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Son haftalardaki nefes kesen ralli, önemli yükseliş göstergelerini hesaba kattıktan sonra gücü tükendi. Fakat aynı zamanda aşağı yönlü önemli bir baskı oluşturacak zorlayıcı faktörler de yok” dedi.

Petrolde nefes kesen ralli son buldu, akaryakıt düşüşe geçiyor: Benzine iki indirim birden geliyor

BENZİNİN LİTRESİNE İKİ İNDİRİM BEKLENİYOR

Dolar ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmadan doğrudan etkilenen motorin ve benzin fiyatları hafta içi üst üste zamlanmış, motorinin litresinde 2 TL, benzinin litresinde ise 1 lira 64 kuruş zamma gidilmişti. Yapılan zamların ardından motorin 40 TL'yi aşarken, benzinin litresi 40 TL sınırında kaldı. Benzinin litresinin düşük kalmasında Eylül ayı başında yapılan 2 TL'lik indirim etkili oldu. Sektörden benzin fiyatlarıyla ilgili sevindiren haber geldi.

Kaynakların aktardığına göre salı gününü çarşamba gününe bağlayan yani bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresinde 1 lira 35 kuruş indirim yapılacak.

NTV'de yer alan habere göre ise benzinin litresine 27 Eylül Perşembe gününden itibaren 1 lira 94 kuruş indirim gelecek.

1 lira 35 kuruş indirim yapıldıktan sonra benzinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de 38 TL'nin altına inecek. 1 lira 94 kuruş indirim geldikten sonra ise benzinin litresi 36-37 TL'yi bulacak.

25 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,51 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,46 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 39,08 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 39,20 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg, NTV,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...