Petrol rekora koşuyor, akaryakıta zam geliyor: Motorin ve benzine zam katlandı: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Petrol rekora koşuyor, akaryakıta zam geliyor: Motorin ve benzine zam katlandı: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Akaryakıt kalemlerinden motorine zam gündemdeydi. Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından benzin fiyatları için sürpriz bir iddia gündeme geldi. Motorin ve benzinde zam haberi katlandı.

Petrol fiyatları için gözler OPEC+ ve ABD Enerji Bilgi İdaresi’nin raporlarına odaklandı. Üç ayda yüzde 25 artışla 90 doları aşan Petrol fiyatları yurt içinde  akaryakıt fiyatlarına zammı gündeme getirdi. Motorin ve benzine beklenen çifte zam katlandı.

PETROL REKORA KOŞUYOR

OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatmasının ardından petrol son iki haftada yüzde 10 artış gerçekleştiren petrol, dünkü işlemlerde yönünü kırmızıya çevirmişti. Varil başına 87 doların altında seyreden petrol yönünü tekrar yukarı çevirdi. Brent Petrol, uluslararası kuruluşların kritik raporları öncesinde yeniden 88 dolara yükseldi. Anlık olarak 91 dolar seviyesinde bulunan petrol son 10 ayın en yüksek seviyesine koşuyor. Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Yukarı doğru momentum şimdilik tükendi. Ham petrolün bir yön seçmek için yeni ipuçlarına ihtiyacı var. Brent için 90 dolar civarında bir tutma paterni görebiliriz” dedi.

MOTORİNE ZAM POMPAYA YANSIDI

Hafta sonundan itibaren 1.50 TL zam yapılması gündemde olan motorine zam kesinleşti. 13 Eylül Çarşamba yani bu gece yarısı saat 00.01’den itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresinde 2 TL zam yapıldı. Zam sonrasında motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de 40 TL'yi aştı.

Motorinin litre fiyatı İstanbul'da 37.93 TL’den 39,93 TL’ye çıkacak. Ankara ve İzmir'de ise 40.50 TL'yi bulacak.  

AKARYAKITTA SÜPRİZ İDDİA

Motorinin yanı sıra benzinin litresinde de 1 TL'lik artış yapılması gündemdeydi. Ancak bugün için net bir bili bulunmuyordu. Son gelen iddialara göre benzinin litresinde 1 lira 50 kuruş zam yapılacak. Ancak zammın ne zaman pompaya yansıyacağı net değil.

Zamla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 38 lira 25 kuruşa, Ankara'da benzinin litresi 38 lira 68 kuruşa, İzmir'de ise 38 lira 74 kuruşa yükselecek. 

12-13 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,75 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,93 TL - 39,98 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,80 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,93 TL - 39,92 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL - 40,51TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL - 40,72 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...