Petrol nereye borsa oraya

Düzenleyen:
Petrol nereye borsa oraya

Ekonomi Haberleri

20 Ocak'ta 27 doları gören petrol, 45 dolar sınırına yükseldi. Bu süreçte borsa, 68 bin seviyelerinden 86 bine kadar yaklaştı

Piyasalarda, petrol fiyatları ile yatırımcı risk iştahı arasında doğru orantılı bir korelasyon oluştu. Buna bağlı olarak ocak ayından beri petrol fiyatında görülen yükselişler, borsada kazançları beraberinde getirdi. 20 Ocak'ta 27 doları gören brent petrol, 45 dolar sınırına kadar yükseldi. Bu süreçte BIST 100 endeksi de yüzde 26 değer kazanarak, 68.000 seviyelerinden 86.000 puanın üzerine kadar çıktı. Dev enerji şirketlerinin borsalarda ağırlıklarının yüksek olması sebebiyle, petrol fiyatlarındaki değişimler sadece bu hisselere değil, hızlıca borsanın geneline yansıyor. Öte yandan petrole yatırım yapan fonların "üründeki aşırı düşüşlerin ardından" iflas risklerinin artması, yatırımcı güveninde de belirleyici unsur haline geldi. Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, "Artık düşük petrol fiyatları, olumlu TL varlıkları anlamına gelmeyebilir. Çünkü büyüme kaygıları, ülkeleri olumsuz etkiliyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi, ekonomide toparlanmanın olduğunu ve talebin arttığını gösteriyor. Bu sebeple petrol fiyatları yukarı eğilimini korursa, borsalar tarafında da olumlu karşılanmaya devam edebilir" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...