'Petrol fiyatları yeniden yükselecek'

'Petrol fiyatları yeniden yükselecek'

Ekonomi Haberleri

Suudi Arabistan Petrol Bakanı petrol fiyatlarının yeniden yükseleceğini söyledi

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el Naimi, yaptığı açıklamada, küresel petrol pazarının yakın bir zaman içerisinde toparlanma eğimi göstereceğini ve petrol fiyatlarının da yeniden yükseleceğini düşündüğünü kaydetti. Abu Dabi'de düzenlenen enerji forumuna katılan Bakan, burada yaptığı konuşmada, ''Küresel petrol pazarının toparlanacağından ve fiyatların yeniden yükseleceğinden eminim'' dedi.
OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkelerin kendi aralarındaki işbirliğini yerli düzeyde sağlayamamalarının, enformasyon eksikliğinin ve piyasadaki spekülatörlerin bencilce icraatlarının fiyatlardaki söz konusu düşüşün altında yatan temel faktörler olduğunu ifade eden Bakan, mevcut fiyat düzeyinin Suudi Arabistan'la birlikte petrol üreticisi olan diğer Arap ülkelerinin de ekonomilerine herhangi bir etki yapmayacağını belirterek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...