Petrol düştü uçak biletleri ucuzladı

Petrol düştü uçak biletleri ucuzladı

Ekonomi Haberleri

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, petroldeki düşüşün uçak bileti fiyatlarına indirim olarak yansıyabileceğini söyledi

Petrol fiyatlarının hızlı düşüşüyle ilgili değerlendirme yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu "THY olarak yakıt fiyatımızın gider içindeki payı yüzde 38. Yüzde 1'lik artış bize 45 milyon dolar olarak yansıyor. Sektörün lehine çalışıyor. Biz 150 milyon civarında akaryakıtı hedge (ileride oluşabilecek hareketlere karşı hazırlıklı olmak) ediyorduk. Petrolün çok da aşağı düşeceğini tahmin etmiyoruz. Önümüzdeki yıllarda 90-100 bandında seyredeceğini düşünüyoruz. Bizim ortalama aldığımız fiyat 102 dolara geliyor. Biz bunun biraz daha altına düşünce yüzde 1'lik bir azalışın 45 milyon civarında bir artı getirdiğini görüyoruz" diye konuştu. Petrol fiyatlarındaki düşüşün bilet fiyatlarına nasıl yansıyacağına ilişkin bilgi veren Topçu, "Bu trend sürerse biletlere yansıması daha fazla olur. Bir-iki ay içinde yansıma olmaz. Petrolün aşağı düşmesiyle daha ucuz bilet satma oranı artacak" dedi.
Cemil Yıldız İSTANBUL

Petrol fiyatı, 4 ayda yüzde 24 geriledi
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük üyelerinden petrol fiyatlarındaki düşüşe karşılık, üretim kısılmasına gidilmeyeceği sinyali geldi. Petrol fiyatlarında haziran ayından bu yana düşüş yüzde 24'ü buldu. Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi büyük üreticiler, petrol fiyatlarının uzun bir süre mevcut düzeylerinde kalmasının bir sorun olmadığı yönünde açıklamalar yaparken, Venezuela OPEC'i "acil toplantı"ya çağırdı. Ancak OPEC'in üretimi kısmaya yanaşmayacağının anlaşılması üzerine fiyatlar aynı seviyede kaldı. Irak'taki karışıklığın başladığı haziran ayında 115 dolar olan Brent petrol, 10 Ekim'de 86.43 dolara gerileyerek son 4 yılın en düşük seviyesine indi. Böylece düşüş yüzde 24'ü buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...