Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat: 3. Havalimanı gecikirse İstanbul 2-3 yıl tıkanır

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat: 3. Havalimanı gecikirse İstanbul 2-3 yıl tıkanır

Ekonomi Haberleri

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Havalimanı kazara gecikirse İstanbul iki-üç yıl tıkanır" dedi

Önder Çelik İSTANBUL
Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, Üçüncü Havalimanı'nda kazara bir gecikme olması durumunda İstanbul'un iki-üç yıl tıkanacağını söyledi. Havacılık sektörü ve Pegasus'un faaliyetleriyle ilgili ekonomi gazetecilerine konuşan Haybat, trafik hakları konusunda kendilerine engel çıkarıldığını savundu. Önlerini tıkayan iki konu olduğunu belirten Haybat, birinin trafik hakları, diğerinin ise İstanbul'un havalimanı kapasitesi olduğuna işaret etti. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesinin dolmak üzere olduğunu belirten Haybat, şöyle devam etti: "Hatta doldu da... Onun dışında İstanbul'da Atatürk Havalimanı var. Onda da zaten kapasite yok! Şimdi Üçüncü Havalimanı inşaası sürüyor. İnşallah 29 Ekim 2017'de hazır olacak diyorlar. Ama kazara bir gecikme olursa İstanbul önümüzdeki iki veya üç sene tıkanmış olur." İstanbul'un Londra kadar büyük bir metropol olduğunu kaydeden Haybat, "Londra'da 5 tane havalimanı var. İstanbul gibi bir şehirde üç tane havalimanı bence hiç fazla değil. Çünkü İstanbul'un çok büyük potansiyeli var" ifadelerini kullandı. Haybat, Atatürk Havalimanı'nda milyar dolarlık yatırım olduğunu ve kapatılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Pazarın yüzde 50 üstünde büyüdüklerini belirten Haybat, "2014 yılı satış gelirlerimizi geçen yıla oranla yüzde 29 artışla 3.1 milyar TL'ye, net dönem kârımızı da yüzde 62 artışla 143.3 milyon TL'ye yükselttik" dedi.
Or-Gi'ye uçmak nbsp;istiyoruz
Deniz doldurularak inşa edilen ve açılışının 22 Mayıs'ta yapılması beklenen Ordu-Giresun Havalimanı'na uçmak istediklerini belirten Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, Devlet Hava Meydanları'nın henüz Or-Gi için uçuş başlama tarihini açıklamadığını, açıklama sonrası kendilerinin de 'muhakkak' uçuş için başvuracaklarını kaydetti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...