Patronlardan CİBUTİ’ye yatırım turu

Düzenleyen:
Patronlardan CİBUTİ’ye yatırım turu

Ekonomi Haberleri

Darbe girişimi sonrası özellikle Avrupa ve Asya ülkelerine “yaşanan durumu doğru şekilde anlatmak için” seferler düzenleneceği mesajları verilmişti.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Bir yandan bu çalışmalar yürütülürken, diğer yandan da Afrika ülkelerine yatırım turları sürüyor. 20-22 Eylül tarihlerinde Afrika’nın en küçük ülkelerinden Cibuti’ye bir yatırım heyeti gönderilmesi planlanıyor. Söz konusu heyet, Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda oluşturulacak. Organizasyonu Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yürütecek. Firmaların 1 Eylül’e kadar gerekli başvuru ve ödemeleri yapmaları gerekiyor. Heyette, Cibuti’de yatırım yapmayı düşünen ve Kenya, Uganda, Somali gibi çeşitli Doğu Afrika ülkelerine ihracat yapan firmalar yer alacak. Ziyarette, Türk iş adamlarının Cibutili yetkililer, kurumlar ve şirketlerle birtakım görüşmeler yapması bekleniyor. Söz konusu çalışmalarla pazar payı ve iş imkanlarının artırılması planlanıyor. Görüşmelerde özellikle liman, demiryolu, karayolu, baraj, havaalanı, yol, tersane, jeotermal enerji, inşaat gibi altyapı sektörlerinin öne çıkacağı belirtiliyor. Cibuti’nin en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında Çin, Endonezya, Etiyopya ve Hindistan bulunuyor. Türkiye’den yapılan ithalat miktarı ise geçtiğimiz yıl 98 milyon doları buldu. Ülkenin yaklaşık 2 milyar dolar değerinde milli geliri mevcut...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...