Patates fiyatlarında büyük oyun!

/ Kaynak: İHA
Patates fiyatlarında büyük oyun!

Ekonomi Haberleri  / İHA

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, büyükşehirlerde kilosu 5 TL'den satılan patatesin üretim yerinde 2 TL'den satıldığını açıkladı.

Altınışık yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de üreticilerin kilosu 2 TL'den sattıkları patatesin büyükşehirlerde kilosu 5 TL'den satılmasının kendilerini de şaşırttığını söyledi. Patates fiyatlarındaki artışın sorumlusunun iddia edildiği gibi depolarında patates stoklayan üreticiler olmadığını vurgulayan Altınışık, fiyatlardaki artışın aracılardan kaynaklandığını belirtti.

İsteyen tüm toptancıların Nevşehir'den kilosu 2 TL'den patates alabileceklerini ifade eden Altınışık, "İddialar kesinlikle doğru değil. Nevşehir'de patatesin depo çıkış fiyatı 2 TL ila 2,60 TL arasında değişmekte. Söylenildiği gibi üretici elindeki patatesi 4-5 TL gibi fiyatlara satmıyor. Ulusal medyada çıkan haberlere bizler de şaşırdık. Nevşehir'deki üreticiler söylenildiği gibi stok yaparak fırsatçılık yapmıyor. Ödemiş ve Adana bölgesindeki patates hasadının gecikmesi nedeniyle bölgemizdeki depolardaki patates stokları eritildi. Ancak bu bölgelerdeki hasat gerçekleşinceye kadar Türkiye'ye yetecek patates elimizde mevcut. Bu konuda endişeye gerek yok. Üreticimizin elindeki patatesleri isteyen kim varsa gelsin 2 TL ile 2,60 TL arasında alsın. Kimse üreticileri suçlamasın. Patates 5 TL'ye satılınca parayı aracılar kazanıyor" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...