Parsan, 480 milyon TL yatırım yapıp, Avrupa'nın devi olacak

Parsan, 480 milyon TL yatırım yapıp, Avrupa'nın devi olacak

Ekonomi Haberleri

Dilovası'nda 15 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda kurulacak dövme üretim tesisleri, ilk etapta binin üzerinde istihdam sağlayacak.

Otomotiv ve savunma sanayisi yedek parça üreticisi Parsan, Kocaeli Dilovası'nda Avrupa'nın en büyük dövme üretim tesisini kurmaya hazırlanıyor. Güriş Holding bünyesindeki Parsan'ın 160 milyon euro (yaklaşık 480 milyon TL) yatırımla yapacağı tesis, yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda kurulacak. Yeni tesislerde başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makineleri, gemi, havacılık, savunma sanayisinin motor ve aktarma organlarında kullanılan ağır dövme parçaları üretilecek. Güriş Holding Sanayi Grubu CEO'su ve Parsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili; tesislerin ilk etabının 2015, ikinci etabının 2020 sonuna kadar devreye alınmasının hedeflendiğini söyledi. İğnebekçili, "Halen 650 olan personel sayımız 2015 sonunda 1000'e, 2020 sonunda 1800'e yükselecek. Diğer bir deyişle, 1150 kişiye daha ek istihdam sağlamış olacağız. Halen Pendik'teki fabrikamızda sürdürdüğümüz üretimle 45-50 milyon avro ciroya ulaşıyoruz. 2020'li yıllarda ciromuzu üç kat arttırarak 160-170 milyon avroya ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Uğur Küçük İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...