Paranızı teslim etmeden kurumun sicilini öğrenin

- Güncelleme:
Paranızı teslim etmeden kurumun sicilini öğrenin

Ekonomi Haberleri

Borsaya girmek isteyen 'Ayşe Teyze'nin artık küçük el rehberi olacak. Bu rehberle A'dan Z'ye her şey basit şekilde anlatılacak.

Borsaya girmek isteyen 'Ayşe Teyze'nin artık küçük el rehberi olacak. Bu rehberle A'dan Z'ye her şey basit şekilde anlatılacak. Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), vatandaşın yıllarca çalışarak kazandığı birikimleri bir günde kaybetmemesi için bir yatırımcı rehberi hazırladı. Rehberde, vatandaşa, "Her finansal ürünün riski, getirisi ve vadesi farklıdır. Birikiminizi bir yatırım aracına yönlendirmeden önce bunları bilin. Komisyon ve kesintilere dikkat edin" denildi. Rehberde yer alan uyarılar şöyle:Sicilini öğrenin: Birikimlerinizle bir şirketin hisse senedini aldığınızda o şirkete ortak olursunuz. Yatırım hizmetini alacağınız aracı kurum ile imzalayacağınız sözleşmenin bir kopyasını mutlaka alın. Yetki belgesini, lisansını görün. Danışmanınızın geçmiş tecrübesini de sorun.
Kazanç büyükse risk de büyüktür: Birikimlerinizi bir yatırım aracına yönlendirmeden önce o ürünün riskleri, getiri potansiyeli ve sizin yatırım amaçlarınıza uygunluğundan emin olun.
Kesintileri bilin: Yatırım ürünlerinin işlem maliyetleri, komisyon ve vergiler gibi kesintileri konusunda bilgi alın. nbsp;
Etik değilse şikayet edin: Yatırım danışmanınız mesleki kurallara ve etik ilkelere uygun olmayan öneriler bulunabilir. Bu tür durumları şikayet edin. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...