Para çıkışı durdu girişler başlar

Para çıkışı durdu girişler başlar

Ekonomi Haberleri

İhracatçıların yurtdışı işlemleriyle ilgili yeni bir finansal ödeme yöntemine geçen TEB, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) firmalara sistemi anlattı.

BPO adı verilen sistem ile birlikte yurtdışına mal gönderen Türk ihracatçılarının alacaklarını garantiye altına alan uygulamaya firmalar büyük ilgi gösterdi. TEB Genel Müdürü Leblebici burada gündemle ilgili gazetemizin sorularını da cevaplandırırken Türkiye ekonomisinde bir problem olmadığını söyledi. Leblebici, "Yabancı kurumlardan sendikasyon konusunda bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz. Çünkü şu an Türkiye ekonomisinde bir sorun yok. Bundan sonrasında olmasını da beklemiyoruz. Olacağını da sanmıyoruz. Yabancılar bazı dönemlerde daha agresif olur. Yalnızca Türkiye'de değil bütün gelişmekte olan ülkelerden bir para çıkış oldu. Ama artık piyasa hareketleri oturdu. Bundan sonra para çıkışı olmaz tersine giriş olur" sözlerini kullandı
Uğur Küçük-İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...