Para biriktirmeyen bin pişman

Para biriktirmeyen bin pişman

EKONOMİ Haberleri

Pandemide Türk halkının para biriktirme eğilimi artarken "tasarrufların nasıl değerlendirildiği" ile ilgili ilginç bir araştırma yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı sosyoekonomik sınıflardan 804 kişiyle gerçekleştirilen anket, önemli ipuçları verdi. Katılım Emeklilik tarafından yapılan çalışmaya göre;
¥ Katılımcıların yüzde 83,7’si "keşke pandemiden önce para biriktirmiş olsaydım" dedi.
¥ Yüzde 45,4'ü, birikimlerini altın alarak değerlendirdiğini söyledi.
¥ "Fazladan 1.000 TL’niz olsa ne yapardınız?" sorusuna; yüzde 30,3 "altın alırım" şeklinde cevap verdi.
¥ Yüzde 54’ü işini kaybetmekten korkuyor. Gelecekten endişe duyma oranı ise yüzde 61...
Para biriktirmeyen bin pişman
TASARRUF YAPAMIYORUZ
¥ 'Gelecek 12 ay içerisinde hanenizdeki ekonomik durum nasıl olacak?' sorusuna, katılımcıların yüzde 19,4’ü "daha iyi olacak" dedi.
¥ Aylık harcamalar dışında tasarruf yapabilme durumuyla ilgili soruya, katılımcıların yüzde 83,8’i "hayır" dedi.
Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek "Huzurlu ve rahat bir gelecek için yıllar öncesinden planlama ve yatırım yapılması gerektiğini her fırsatta söyledik. Hayatlarımıza yeni normaller kalıcı olarak girerken; birikim yapmanın, geleceğe yatırım yapmanın önemi pandemide daha iyi anlaşıldı. BES, halkımızın tasarruflarını değerlendirmek ve zor zamanların güvenli limanı olmak için oldukça iyi bir seçenek" dedi.

Para biriktirmeyen bin pişman

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...