Paniğe kapılanlar Dolar'da zarar etti

- Güncelleme:
Paniğe kapılanlar Dolar'da zarar etti

Ekonomi Haberleri

Gezi Parkı eylemleri sürerken Dolar kuru daha da yükselecek endişesiyle paniğe kapılanlar, kurun 1,85'e kadar gerilemesi üzerine zarara uğradı.

Gezi nbsp;Parkı protestolarının başladığı 28 Mayıs'tan bu yana sert dalagalanmaların görüldüğü döviz piyasasında dolar 1.91 TL seviyesine kadar çıktıktan sonra düşüşe geçerek dün 1.85 TL'ye kadar geriledi. Önceki gün yüzde 6.74 seviyelerinde olan bono faizi ise, siyasi tansiyonun göreceli olarak azalmasıyla birlikte dün yüzde 6.09'a kadar geriledikten sonra, günü yüzde 6.21 ile tamamladı. Döviz piyasasında dolar dün Gezi olayları öncesindeki seviyesini yakalamış oldu. Gezi olaylarından sonra doların tırmanışa geçmesi üzerine Merkez Bankası 250 milyon dolarlık müdahale satışı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da (ÖİB) 300 milyon dolarlık portföy satışı gerçekleştirirmişti. Aynı dönemde kamu bankalarının miktarı tam olarak bilinmese de dolar sattıkları biliniyor. Siyasi gerilimin tırmandığı, buna paralelel kurların yükseldiği dönemde panik olup dolar alanlar son günlerdeki düşüşle kaybederken, kamu kurumları başta olmak üzere yüksek fiyattan dolar satanlar ise kazançlı çıktı.
KAMU KURUMLARI DEVREDE
Bu süreçte Merkez Bankası'nın 'sözlü' ve 'sınırlı' müdahaeleri dikkat çekerken, ekonomi yönetiminin dolardaki yükselişi kontrol altına almak için bazı kamu kurumlarını devreye soktuğu görülmüştü. Son iki haftada Merkez Bankası piyasaya sadece bir gün müdahale ederken, kamu bankalarının ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) gibi farklı kamu kurumlarının zaman zaman piyasaya dolar satması, yükselişe müdahale olarak değerlendirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...