Pancar üreticilerini ilgilendiriyor! Çiftçiye 193 milyon TL'lik söküm avansı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pancar üreticilerini ilgilendiriyor! Çiftçiye 193 milyon TL'lik söküm avansı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Üreticiye ve üretime verilen destekler yurdun dört bir yanında sürerken Kayseri Şeker Fabrikası, 2023-2024 kampanya dönemi için sözleşmeli ekim yapan 4 bini aşkın çiftçisine 193 milyon 247 bin TL tutarında söküm avansı ödemesi yaptı.

Türkiye üreticiye olan desteğini her anlamda sürdürüyor. Hem bakanlık hem de öncü fabrikalar tarafından çiftçiye üretimi teşvik için çeşitli destekler veriliyor. Kayseri Şeker Fabrikası da pancar çiftçilerine milyonlarca liralık avans ödemesi gerçekleştirdi.

Fabrikadan yapılan açıklamaya göre, Kayseri Şeker, pancar ekiminin başlangıcından bu yana tohum, gübre, ilaç, motorin gibi ayni ve ekim, çapa, bayram, sulama, söküm gibi nakdi avanslarla üreticiyi tarlada yalnız bırakmıyor.

4 BİNDEN FAZLA ÜRRETİCİYE 193 MİLYON TL AVANS

Kayseri Şeker, birinci söküm avansında, 4 bin 700 çiftçinin hesabına 193 milyon 247 bin lira yatırdı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Şeker'in en büyük ortağı Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Akay, üreticilerin ihtiyaçlarının giderilmesinin her şeyden önce geldiğini belirtti.

TON BAŞINA 150 TL

Kayseri Şeker olarak çiftçileri, ekimden hasada kadar olan süreçte yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Akay, "Bugün de ton başına 150 lira olacak şekilde 193 milyon 247 bin liralık nakdi söküm avansı ile hem ekonomiye hem de çiftçimize can suyu olacak ödemeyi yaptık. Her zaman belirtiğimiz gibi üretimin her aşamasında, çiftçinin alın teri kurumadan ihtiyaçlarının giderilmesini kendimize bir vazife edindik ve önceliğimiz her zaman çiftçimizin mutluluğudur." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...