Pakistan denizaltısı Türkiye’ye emanet

Düzenleyen:
Pakistan denizaltısı Türkiye’ye emanet

Ekonomi Haberleri

Fransız şirketin, Pakistan için tasarlayıp ürettiği denizaltıyı 'modernize etme' ihalesini, söz konusu şirketi eleyen Türk şirket kazandı

Son yıllarda birçok yerli ürün ve mühendislik çalışmasına imza atan savunma sanayiisi, ihracatta da başarının meyvelerini topluyor. Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) Pakistan Savunma Üretim Bakanlığının açtığı denizaltı modernizasyon ihalesini kazandı. STM’nin bu yarışı, söz konusu denizaltıyı yapan Fransız firmaya karşı kazanması da önemli bir başarı oldu. Türkiye böylece, ilk defa denizaltı gibi ileri teknoloji gerektiren bir alanda mühendislik ihracatına imza atmış olacak.
FRANSIZLAR YAPTI TÜRKLER YENİLEYECEK
Pakistan Deniz Kuvvetlerinin envanterinde bulunan Agosta 90B sınıfı denizaltıların yarı ömür modernizasyonu amacıyla yapılan uluslararası ihalede, bu denizaltıları tasarlayıp üreten Fransız firmaya karşı yarışan STM, ihaleyi kazandı. STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, "Bu projeyi, denizaltıyı yapan ve bu alanda bir dünya devi olan firmaya karşı kazanmış olmak, işin önemini daha da artırıyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizdeki denizaltıların modernizasyonunu tamamlamış, devamında da 6 Yeni Tip Denizaltı Projesi’nde görev almıştık. Yerli projelerden kazandığımız tecrübe, uluslararası alandaki bu önemli ihaleyi almamıza katkı sağladı" dedi.
Pakistan ile daha önce Denizde İkmal Tankeri Projesi imzalayan ve askeri gemi bazında tek kalemde en büyük ihracatı gerçekleştiren STM, denizaltı modernizasyonuyla bu ülkedeki projelerinin sayısını 2'ye çıkaracak. Pakistan Deniz Kuvvetleri için büyük önem taşıyan Denizde İkmal Tankeri, 2 ay sonra Pakistan’ın bağımsızlık gününde törenle denize indirilecek. 16 Nisan’da başlayan ihale sürecinde Türk şirketi STM, Pakistan Savunma Bakanlığı tarafından Fransız denizaltı üreticisi DCNS’den üstün bulundu ve sözleşme imzalandı. İlk denizaltı, modernizasyonun ardından 45 ayda teslim edilecek. Diğer denizaltıların ise 1 yıl arayla müdernize edilmesi planlanıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...