Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken sözler: 'Ben Türkiye ile ilgili çok ümitliyim'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken sözler: 'Ben Türkiye ile ilgili çok ümitliyim'

Ekonomi Haberleri

Muhalif ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bugün yaptığı bir paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aylardır dile getirdiği 'Türkiye üretim üssü oluyor' söylemini destekler nitelikte ifadeler kullandı.

Sık sık sosyal medyadan paylaşım yaparak Türkiye ekonomisi ve politikaları hakkında muhalif fikirler beyan eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu defa şaşırtan ifadeler kullandı. Türkiye ekonomisine ilişkin genel olarak eleştirel açıklamalarda bulunan Demirtaş, bu kez art arda atılmış, kritik ekonomi adımlarındaki başarıya dikkat çekti.

İHRACAT RAKAMLARINDA REKORLAR KIRILIYOR

Türkiye, son dönemde ihracat odaklı yeni ekonomik modele geçiş yapıyor. Her ay açıklanan ihracat verilerinde cumhuriyet tarihinin rekorları kırılırken, Asya'da özellikle de Çin'de bulunan üretim merkezlerinin gözü Türkiye'ye döndü. Bunu her platformda en üst perdeden dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin yeni üretim üssü haline getirilmesi için sürecin devam ettiğini sık sık vurguluyor.

"TÜRKİYE AB İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ÜLKE"

Ekonomist Özgür Demirtaş, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aylardır dile getirdiği Türkiye'nin yeni üretim üssü olma politikasının gerçekleşmeye başladığını sözlerini kanıtlayan ifadeler kullandı. Türkiye ekonomisi için çok ümitli olduğunu belirten Demirtaş, üretimin artık Çin'den Türkiye'ye kaydığını söyledi.

Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ben Türkiye ile ilgili çok ümitliyim. Evet maalesef Ekonomi Siyasi Partilere çok bağlı (keşke olmasa). Ama inanılmaz iyi bir jeopolitik konumumuz, genç nüfus, Çin’den kayan üretim var. Turizm iyi gidiyor ve Türkiye AB için vazgeçilmez bir ülke."

Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken sözler: 'Ben Türkiye ile ilgili çok ümitliyim'

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...