Özel hastaneler kepenk kapatma noktasına geldi

- Güncelleme:
Özel hastaneler kepenk kapatma noktasına geldi

Ekonomi Haberleri

6 yıl boyunca özel hastanelerde fiyatların artmadığını belirten İTO Başkanı Yalçıntaş, hizmet alım fiyatları sebebiyle işlerin durma noktasına geldiğini söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, özel sağlık sektörünün, hizmet fiyatlarıyla ilgili çok ciddi problemleri olduğunu, acil çözüm üretilememesi halinde birçok özel hastanenin kapanma tehlikesiyle yüz yüze kalacağını savundu. Türkiye'de özellikle son yıllarda sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler yapıldığını ancak özel sektör ile yapılan anlaşmalardaki hizmet alım fiyatları sebebiyle hizmetlerin durma noktasına geldiğini iddia eden Yalçıntaş, "Acil önlem alınması şart" dedi. Acil başta olmak üzere, yoğun bakımlar, kalp cerrahisi, kanser tedavileri, diyaliz, doğumsal anomaliler, organ nakilleri gibi alanlardan özel sektörün fark almadığını hatırlatan Yalçıntaş, bu hizmetlerin hastane cirolarının yüzde 50'sini oluşturduğunu aktardı. Yalçıntaş, 2006 yılından bu yana Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının hiç artmadığına işaret ederek, şunları kaydetti: ''Hatta özel sektör için ayakta tedavi ücretleri yüzde 20 düşürüldü. Vatandaş 6 yıldır 14 lira 80 kuruşa uzman doktora muayene ettiriliyor. 6 yıldır tam idrar tahlili hala 1 lira 20 kuruş. Son 6 yılda üretici fiyat indeksi yüzde 53 artmasına rağmen fiyatlar hiç güncellenmedi. Öte yandan SGK, özel hastaneden katılım bedeli olarak hasta başına 15 lira geri alıyor. Özel hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinin bu şartlar altında sürdürülmesinin mümkün olmadığı görülüyor. Eğer kamu ve özel sektör temsilcileri biran önce bir araya gelerek çözüm bulmazlarsa hem özel sektör, hem de vatandaş kaybedecek.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...