Özel bankalar konutta faizi 0,98’e kadar çekti

Özel bankalar konutta faizi 0,98’e kadar çekti

EKONOMİ Haberleri

Kamu bankalarının konut kredisinde faizi yüzde 0,99’a çekmesi ve Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine devam etmesi, özel bankaları da harekete geçirdi.

Daha önce ING  ve Kuveyt Türk, konutta yüzde 0,98 oran uygulamaya başlamıştı. Dün de Alternatifbank yüzde 0,98 faizi tüm kredi tutarı ve vadelerde uygulamaya başladı. Sektörün iki dev bankası Akbank ve Yapı Kredi de konut kredisi faiz oranını bütünvadelerde yüzde 0,99 olarak uygulamaya başladı. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ekonomik şartlardaki gelişmelerle avantajlı hizmetleri sunmaya devam edeceklerini söyledi. Konutta faiz oranını yüzde 0,99’a çeken Yapı Kredi’nin Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen de yüzde 0,99 faiz oranını, mevcut kredisini Yapı Kredi’ye taşımak isteyenlere de uygulayacaklarını söyledi. Geçtiğimiz ay ING 120 aa kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 0,98’e düşürmüş, ardından Kuveyt Türk de yaptığı hamle ile konut kredisinde kâr oranını yüzde 0,98’e düşürmüştü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...