Özbekistan’la yaşanan tır krizi çözüldü

Düzenleyen:
Özbekistan’la yaşanan tır krizi çözüldü

Ekonomi Haberleri

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve İTO üyeleriyle çalışma toplantısında bir araya geldi.

Cabir Turğut -  Çağlar, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin yıllık 1,2 milyar dolar seviyesinde bulunduğu bilgisini vererek, bu noktaya 200 milyon dolardan geldiklerini, 16 yılda 7 kattan fazla artış yakaladıklarını, ama bunun yeterli olmadığını bildirdi. Geçen haftaki Özbekistan ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Kuçkarov’a Türk tırlarının geçiş izni alamamasının oluşturduğu sıkıntıyı aktardıklarını, kendisinin de bu konuyla ilgilendiğini ve bugün 4 bin belge verildiğini anlatan Çağlar, problemin bu kadar kısa sürede çözülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kuçkarov da, “İki ülkenin üzerine düşen vazifeler artıyor. Cumhurbaşkanımız da Türkiye’ye çok özel bir ilgi gösteriyor. Yeni projeler ve yeni teklifler hazırlayacağız. Sizi bekliyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...