OVP’deki detay dikkat çekti: Kredi kartı kullanımına sınırlama gelecek mi? 

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
OVP’deki detay dikkat çekti: Kredi kartı kullanımına sınırlama gelecek mi? 

Ekonomi Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Ekonominin 3 yıllık yol haritasının açıklandığı Orta Vadeli Program da yer alan kredi kartı detayı merak konusu oldu. Kredi kartı kullanımına sınırlandırma gelecek mi? İşte detaylar...

Orta Vadeli Programa göre en önemli hedeflerden bir tanesi enflasyonun 2026'da tek haneye düşürülmesi oldu. Öte yandan öne çıkan tedbirlere bakıldığında da bunlardan bir tanesi de kredi kartı kullanımının yeniden düzenlemesi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı Orta Vadeli Programa göre, vatandaşların kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek.

KREDİ KARTI KULLANIMINA SINIRLAMA

OVP’ye göre, vatandaşların kredi kartı kullanımı, parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek.

TL mevduata geçişlerin hızlanmasıyla kredi korumalı mevduatların genel içindeki payı azaltılacak, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesabının yaygınlaştırılması sağlanacak.

Dijital Türk Lirası için idari düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanırken, kamuda harcama gözden geçirmeleri sistematik hale getirilerek verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...