'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak

'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak

Ekonomi Haberleri

84. Cenevre Otomobil Fuarı bu hafta kapılarını açıyor. 100'den fazla yeni otomobil, meraklılarıyla buluşacak

Cenevre Uluslararası Otomobil fuarı 4-5 Mart tarihlerinde basın mensuplarına ve davetlilere, 6-16 Mart tarihlerinde de ziyaretçilere açık olacak. Otomotiv sektörünün kalbinin attığı fuarlardan biri olan Cenevre Fuarında bu yıl 900 adet otomobilin yanı sıra, elektrikli otomobiller için bir test merkezi ve 90 yıllık dünyaca ünlü otomobil yarışlarının tarihini sergileyen bir bölüm de bulunacak. Fuara bu yıl 700.000 ziyaretçi bekleniyor. Cenevre Fuarı'nın resmi açılışından hemen önce dünyaca ünlü gazeteciler bir araya gelip yılın otomobilini seçecekler. Finalistler arasında ilk kez yüzde yüz elektrikli iki model olan Tesla S modeli ve BMW i3 şehir otomobili de bulunuyor. Fuar'da bu sene de bir çok yenilik var. 65 basın toplantısı ve 100'den fazla dünya ve Avrupa tanıtımları da Cenevre'de gerçekleşecek. 250 katılımcının 110 bin metrekareye yayılmış alanda araçlarını sergileyecekleri fuarda BMW 4 Serisi Gran Coupe, Mercedes S Serisi Coupe, Lamborghini Huracan ve yeni Audi TT gibi modellerin de dünyadaki ilk tanıtımları yapılacak. Son yıllarda otomobil fuarlarındaki çevreye duyarlılık ve yeni teknolojilerin tanıtımına verilen önem, Cenevre Otomobil Fuarı'nda da devam ediyor. Otomobil sporları meraklıları için de özel bir çalışma yapılmış.


Motosiklet Fuarı ilgi odağı oldu
Açıldığı ilk günde 15 bin ziyaretçinin geldiği Avrasya Motosiklet Fuarı'nda, 27 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun aralarında bulunduğu sporcular da çeşitli gösteriler yaptı. 6.'sı düzenlenen fuarda 50'den fazla yeni motosiklet ve bisiklet modeli tanıtıldı.


Honda'dan 11 yeni model
Fuarda 11 yeni modelle motosikletseverlerin karşısına çıkan Honda'nın ilk yeniliği, touring segmentinde 1974 yılından bu yana üretilen Goldwing'in F6B modeli oldu.
Bir diğer yeni model olan Honda CTX1300, V4 motora ve gelişmiş teknolojiye, kolay kullanım özelliklerine, rahat sürüş pozisyonuna, çift yan bagaja, çift hoparlörlü ses sistemine ve lüks donanıma sahip. Ortak şasi ve motoru paylaşan CB500 ailesinin CB500S, CBR500R ve CB500F modelleri fuarın ilk günü itibariyle satışa sunuldu. CB500X'in ise fuar sonrası satışa sunulması planlandı.




nbsp;'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak




nbsp;'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak


Yeni Vespa: Primavera
Piaggio amp; C.S.p.a'nın, Türkiye genel distribütörü Ferco Motor, 417 metrekarelik bir alanda Vespa, Piaggio, Aprilia ve Moto Guzzi markalarının sevilen motorlarını motosiklet severlerle buluşturdu. Motosiklet tutkunlarının tümünün kendilerine uygun bir motor bulabileceği standıyla dikkat çeken Ferco Motor, Vespa'nın, en yeni modeli olan Primavera modelini Türkiye'de ilk kez fuarda sergiledi.



nbsp;'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak


Pulsar 200NS beğenildi
Bajaj pazara hızlı giriyor. Mart ayında Türkiye'de satışına başlanacak 2 tekerlekli Pulsar, Discover ve Boxer modellerinin yanında yine Bajaj'a ait 4 tekerlekli RE60 ile Hyosung'a ait X5 fuarda meraklılarına tanıtıldı. Hindistan'ın yeni nesil motosikleti olarak lanse edilen Pulsar 200NS, performansa dayalı motosiklet sürüşünü bir üst seviyeye taşıyan teknolojilerle yüklü. Üçlü buji ateşleme, 4 valflı motor, sıvı soğutma, 6 vitesli şanzıman, görüş alanı ölçme çerçevesi, arka tek süspansiyon ve pedal disk fren sadece Pulsar'a ait olan ve tüm dünyada ön plana çıkmasını sağlayan teknolojilerden. 23.5 PS güç ve 3,1 saniyede 0-60 gibi adrenalin pompalama rakamlarıyla dikkat çeken Pulsar 200NS, arka nitroks tek süspansiyon ile de daha iyi bir denge ve sabitlik sağlamaktadır.

nbsp;'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak


Suzuki'den 2 lansman
Suzuki, nbsp;Eurasia Moto Bike Expo 2014 Fuarı'nda yenilenen Burgman 200/A ve V-Strom 1000A modellerini motosiklet tutkunlarının beğenisine sundu.
Burgman 200/A, maxi-scooter'ların idolü olan ağabeyi Burgman 650'den izler taşıyor ve şehir içinde rahatlıkla yol alabilmek için tasarlandı.Yeni V-Strom 1000A ise Suzuki'nin ilk büyük on/off-road motosikleti olan 1998 DR-BIG'den (DR750S) esinlenerak tasarlandı. Suzuki fuarda tanıttığı 2 yeni modelinin yanısıra, hız sevdalılarının efsanesi Hayabusa modeliyle de ilgi topladı. nbsp;




nbsp;'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak


HAFTANIN OTOMOBİLİ
SEAT IBIZA CUPRA


Fiyatı: 59.500 TL (Not: Bu fiyat spor model olan Seat Ibiza Cupra'nın fiyatı, en uygun Ibiza 34.500 TL fiyatıyla 1.4 benzinli 85 bg 4 kapı modeli)



ARTILARI
gt; Ibiza Cupra'nın en önemli avantajlarından biri etkileyici performansı, yol tutuşu, atikliği ve güven vermesi. Boyutları ufak ve güçlü otomobiller bazen insanı güvensiz hissettirir, Ibiza Cupra tok hissiyatıyla bunu aşmış bir otomobil. Sert süspansiyon sistemi bozuk yollarda gözünüzü kırpmadan aracınıza güvenip gitmenizi sağlarken, yolcuları biraz sarsabiliyor. Ama spor bir otomobile yakışan başarılı bir süspansiyon sistemi var. İç mekandaki detaylarda kalite dikkat çekerken, hoş ve sportif bir tasarım mevcut. Aslında ufak bir otomobil ama biz oldukça kalabalık olarak sığmayı başardık. İnip binmesi biraz sorun olsa da için dışarıdan gözüktüğü kadar dar değil. nbsp;


EKSİLERİ
gt; Tasarım açısından Cupra'nın ruhunu çok fazla yansıtamadığını düşünüyorum. Otomobilin içinde yaşadığım hissiyatları düşününce eğer direksiyona geçmeseydim dışarıdan görünüşüyle o performansı beklemezdim. nbsp;


Teknik özellikleri
gt; Seat Ibiza Cupra tek motor seçeneğiyle satılıyor. 1.4 litre TSI benzinli, 180 beygir, DSG şanzıman. nbsp;


Öne çıkan rakipleri:
gt; Volkswagen Polo GTI, Peugeot 208 GTI, Mini Cooper S, Skoda Fabia RS, Opel Corsa OPC
nbsp;'Otomotiv'in kalbi Cenevre'de atacak


3 milyon TL'lik yatırım
Türk otomotiv sanayisinin mekanik test konusundaki dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacak ve yerli araç üretimine de umut ışığı olacak OTAM Ömür-Dayanım İnovasyon Merkezi, Türkiye'nin yıllardır yurt dışında yapılan bazı 'otomotiv sistem testlerinin' artık en son teknolojiyle Türkiye'de yapılmasını sağlayacak. Yaklaşık 1 dönümlük alan üzerine oturan ve bölgenin araç ve alt sistem parça testlerine yönelik ilk bağımsız test merkezi olma özelliğine sahip bu tesiste, ağırlığı yan sanayiye hizmet edecek şekilde, mekanik dayanım ve ömür testleri gerçekleştirilecek.



BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...