Otomotivde yeni rekorlar yolda

Düzenleyen:
Otomotivde yeni rekorlar yolda

Ekonomi Haberleri

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, 2016’da otomotiv sanayiinde ardı ardına ikinci defa rekor üretim ve ihracat rakamlarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Ali Çelik İSTANBUL

Kudret Önen, sektörel ihracat sıralamasında otomotivin liderliğini 11’inci yılda da sürdürdüğünü anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “2016 Ocak-Ağustos döneminde de 1,15 milyar dolar dış ticaret fazlası vererek ülkemiz dış ticaret dengesine pozitif katkı sağlamaya devam ediyoruz. 2016 yılı ilk yarı sonuçlarına göre hafif ticari araç üretiminde dünyada 8’inci ve Avrupa’da 2’nci sırada olmamızla güçlü konumumuzu sürdürüyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerle üretim ve ihracatta yeni rekorlara koşuyoruz.” Rapora göre bu yıl; üretimin 1 milyon 450 bin adedin üzerine çıkması, ihracatın 1 milyon 100 bin sınırını aşması bekleniyor. 2016 yılı Ocak-Eylül döneminde; toplam üretim yüzde 6 arttı ve 1 milyon 33 bin adede ulaştı. İhracat ise yüzde 13 yükseldi ve 797 bin adet oldu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...