Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı

Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı

Ekonomi Haberleri

Son aylarda euro-dolar paritesinden dolayı kan kaybına uğrayan otomotiv sektörü buna rağmen yüksek büyüme oranları ile ihracatta şampiyonluğa koşuyor.

Otomotiv endüstrisi, ihracatta yılın ilk yarısında yakaladığı yüksek oranlı büyüme trendini son aylarda devam ettiremedi. Buna rağmen otomotiv endüstrisi Türkiye geneli dış satışlarda sektörel olarak 9. ihracat şampiyonluğunu ilan etmesine bir adım kaldı. Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azalışla bir milyar 845 milyon dolarlık ihracata imza atan otomotiv endüstrisi, 11 aylık dönemde de yüzde 5 artışla 20.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Otomotiv Endüstrisinin kasım ayı ihracat verileri açıklandı. Buna göre otomotiv endüstrisinin en büyük pazarı olan AB ülkelerinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında bir kayıp oluştu. Bunun yanı sıra Rusya Federasyonu ile birlikte Eski Doğu Bloku Ülkeleri'nde de kayıp 58 milyon dolar seviyesine çıkınca kasım ayındaki ihracatta gerileme kaçınılmaz oldu.
Otomotiv Endüstrisi kasım ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatta tüm ana ürün gruplarında kayıp yaşandı. Buna göre yan sanayide yüzde 13 azalışla 737 milyon, binek otomobillerde yüzde 10 gerilemeyle 595 milyon, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda da yüzde 15 kayıpla 361 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Otobüs-minibüs-midibüs ürün grubunda yüzde 5 azalışla 109 milyon dolar dış satış gerçekleşirken, diğer başlığı altındaki ürünlerde de yüzde 48 artışla 43 milyon dolarlık ihracata imza atıldı.
Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı
Volkswagen Caravelle şimdi 9+1
Volkswagen Ticari Araç'ın Caravelle modeli, 9+1 versiyonuyla 2015 yılının Ocak ayında pazara sunulacak. Yeni ek donanımlarıyla farklılaşan Caravelle 9+1 modeli, minibüs amaçlı kullanım için de tercih edilebilecek. nbsp;
8+1 modelinden farklı olarak yolcu kabini girişinde basamağa, kabin içinde tutma kollarına ve tavan acil çıkışı kapağına sahip olan Caravelle 9+1, hem sağda hem de solda bulunan çift kayar kapısıyla farklılaşıyor. Trendline modelinde standart olarak sunulan otomatik yanan farlar, yağmur sensörü ve otomatik kararan iç dikiz aynası özellikleri konforu artırıyor ve sürüş kolaylığı sağlıyor. Standart olarak sunulan klima sistemlerinin hem sürücü, hem de yolcu bölümünden üfleme özelliği sayesinde, yolcu bölümünde de etkin iklimlendirme sağlanıyor. Arka tavana entegre klima modülü sayesinde, yolcu bölümünden de iklimlendirme ayarları yapılabiliyor.
Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı
nbsp;Mercedes 200.000'inci kamyonunu banttan indirdi nbsp;
Türkiye kamyon pazarının 12 yıldır aralıksız lideri olan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda üretilen 200.000'inci kamyon banttan indi. 2014 yılı sonu itibariyle yaklaşık 320 milyon avroluk yatırımın tamamlanacağını belirten Mercedes-Benz Kamyon Başkanı Stefan Buchner, yeni yatırımla kamyon üretim kapasitesini yılda 17.500 adede çıkararak Türkiye'de rekor bir üretim seviyesine ulaştıklarını söyledi. Buchner, "Aksaray Fabrikası, Mercedes-Benz kamyon üretim ağının taşıyıcı sütunlarından biridir. Bugünkü birlikteliğimiz de bunun bir göstergesidir. 200.000 kamyon, 200.000 kere en üst düzeyde Mercedes-Benz kalitesini ve ekibimizin yüksek motivasyonunu yansıtıyor. Bu gayret ve destek ile Aksaray'ın başarı hikayesini sürdüreceğimizden eminim" dedi. nbsp;Almanya ile aynı standart ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Türkiye pazarı dışında 70 ülkeye de kamyon ihraç ediyor. nbsp;


Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı
DACIA
10 YILIN EN İYİ PERFORMANSI
Dacia markası, Türkiye pazarında yükselişini sürdürüyor. Dacia, Kasım ayında binek+hafif ticari araç pazarında gerçekleştirdiği 3 bin 946 adet satış rakamı ile marka sıralamasında 6. sırada yer aldı. Türkiye, global Dacia satışlarında ise, Fransa ve Cezayir'in ardından Kasım ayında 3.lüğe yükselerek büyük bir başarıya daha imza attı. Dacia, Dokker ve Lodgy'nin de gama katılmasıyla birlikte marka ürün yelpazesini genişletti. Lodgy, 3bin 739 adetle elde ettiği yüzde 44 pay ile segment lideri konumunda. Duster ise yüzde 9bin adet satış rakamı ile 25,17 segment payı ile 2. sırada yer alıyor. Global olarak ise Duster, Renault dünyasının en çok satan modeli.

Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı
Yeni Outback nbsp;
Testlerden tam not aldı
SUV kategorisinde yeni nesil güvenlik anlayışını temsil eden Subaru Outback Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı'ndan* (Euro NCAP) 5 tam yıldız aldı. EyeSight sürücü yardım teknolojisine sahip Subaru Outback, 2.0 Boxer dizel 2014 genel güvenlik testinde en yüksek puanı alarak dünya çapında en güvenilir otomobiller arasında yer aldığını bir kez daha kanıtladı. Yeni nesil "EyeSight" sürücü yardım teknolojisi, daha da zorlaşan "Güvenlik Desteği" performansı testinde de yüksek puan elde etti.


Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı
Türkiye'nin şampiyon ralli takımı el ele!
2014 yılında takım ve pilotlar klasmanlarında Türkiye Şampiyonluğu elde eden Castrol Ford Team Türkiye'nin kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Castrol Ford Team Türkiye'ye destek olan tüm sponsorlara özellikle teşekkür ederek, "2014 yılında neredeyse kazanmadığımız şampiyonluk ve birincilik kalmadı, bu sonuç koordineli bir bütün halinde çalışan takımımızın eseridir. Bu başarının tesadüf olmadığı yıllardır süren istikrarlı bir şekilde alınan sonuçlar ile açık bir şekilde ortadadır. Castrol ve Ford Otosan'ın birlikteliğinden doğan bu harika takımın, rakiplere fırsat vermeyerek daha uzun yıllar zirvede kalacağına ve genç pilotlar yetiştirerek Türk motorsporlarına daha nice isimler kazandıracağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.
Otomotiv direksiyonu şampiyonluğa kırdı
HAFTANIN OTOMOBİLİ
Renault Captur nbsp;

Fiyatı: 59.550 TL'den başlıyor

ARTILARI

İç mekanı çok rahat, malzeme kalitesi keyif veriyor. Şanzıman oldukça başarılı. Sürüş açısından yol tutuşu yerden yüksek olmasına karşın keyifli ve rahat. Sağlam ve güven hissi veriyor. Uzun yolda özellikle geniş iç mekan kalabalık aileler için ideal. Şehir içinde ve uzun yolda yerden yüksekliği avantaj oluyor. Bozuk yollarda süspansiyon sistemi başarılı. Tasarımı ile çok dikkat çekiyor. Dinamik yenilikçi ve kaliteli bir otomobil. Spor kullanım için tercih edilebilecek güzel bir otomobil.


EKSİLERİ
Uzun yolda süratli gidince dış mekanın sesini içeriye biraz fazla alıyor.

Teknik özellikleri
0.9 lt benzinli 90 beygir, düz şanzıman, 1.2 lt benzinli 120 beygir, otomatik şanzıman, 1.5 dizel 90 beygir, düz ve otomatik şanzıman

Öne çıkan rakipleri:
Nissan Juke, Peugeot 2008, Skoda Yeti, nbsp;
Fiat 500 L, Opel Mokka

BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...