Otomotiv devinden Türkiye'ye büyük yatırım! Çinli şirket Japon markanın yerini alıyor: En şanslı 3 il belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Otomotiv devinden Türkiye'ye büyük yatırım! Çinli şirket Japon markanın yerini alıyor: En şanslı 3 il belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye otomotiv üretiminde ön plana çıkmaya devam ediyor. Japon markası çıkarken, Çin'den Türkiye'ye 1.6 milyar dolarlık fabrika yatırım geliyor. Çinli otomotiv devi yatırım yapacağı 3 ili açıkladı.

Türkiye otomotiv üretiminde dünyanın merkezi konumuna geliyor. Yerli ve milli otomobil Togg ile yapılan atağın ardından Çinli otomotiv devleri Türkiye'de üretim yapmak için sıraya girdi. Cherry'nin ardından Çinli elektrikli otomotiv devi Skywell batarya üretimi için Türkiye'de 1,6 milyar dolarlık bir yatırım planladığını duyurdu. Skywell üst yöneticisi en şanslı 3 ili de açıkladı.

ÇİNLİ OTOMOTİV DEVİNDEN TÜRKİYE'YE DEV YATIRIM

Çinli elektrikli otomobil ve batarya üreticisi Skywell, Türkiye’de elektrikli otomobil üretmeye hazırlanıyor. Bloomberg HT yayınına katılarak Türkiye yatırım planını açıklayan Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, toplam yatırım miktarının 1,6 milyar dolar olacağını ve ülkenin ikinci elektrikli araç üreten şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Ulubaş şu ifadeleri kullandı:

ÜÇ AY İÇİNDE SONUÇ ALINMIŞ OLACAK

"Türkiye’de ikinci elektrikli araç üreticisi olmaya hazırlanıyoruz. 1,6 milyar dolarlık bir yatırım olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmeler sürüyor. Üç ay içinde resmi yatırım için başvuru süreci sonuçlanmış olur diye düşünüyorum. Hem kendi araçlarımızı hem de değir araçlar için batarya yönetim sistemlerini geliştireceğiz.

Otomotiv devinden Türkiye'ye büyük yatırım! Çinli şirket Japon markanın yerini alıyor: En şanslı 3 il belli oldu

YATIRIM İÇİN ÖNE ÇIKAN 3 İL

Fabrikanın hangi ilde olacağı konusunda bayağı yol aldık. Marmara Bölgesi'ne ağırlık verdik. Sakarya, İzmit ve Yalova tarafında görüşmelerimiz devam ediyor.

Batarya üretimi devam ediyor. Halen yedi bölgede 19 bayimiz var. Türkiye’de elektrikli araç üretmeye hazırlanıyoruz. Yalnız Türkiye değil Avrupa’ya da sevki planlanıyor. Hem üretim hem de yazılım tarafında olma planlarımız var.

6.5 DAKİKADA ARAÇ ŞARJ EDİLEBİLECEK

Türkiye’de bu yıl için hedef 39 bin elektrikli araç satışıydı. Yılı 60 bin ile kapatmayı planlıyoruz. Geleceğe ilişkin pozitif bir motivasyonumuz var. Yalnız Türkiye değil, Balkanlar’dan başlayarak Avrupa’da ciddi bir dönüşüm var. Türkiye bu pazarların hepsine hitap edebilecek durumda. İnsanlarda en çok ‘otomobilimi nerede şarj edebilirim, kaç saatte şarj ederim, aracın parçasını bulabilir miyim, servisi var mı’ gibi endişeleri vardı. Bizim müşterilerimizi araçlarını 6,5 dakikada şarj ederek yollarına devam edecek. Araç ve yatırımlar arttıkça insanlardaki önyargılar da kırılıyor."

Öte yandan Japonya'nın köklü otomobil firmalarından birisi olan Mazda, geçtiğimiz günlerde Türkiye'den çekilme kararı aldığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...