Otomotiv ağustosta da tam gaz

Otomotiv ağustosta da tam gaz

Ekonomi Haberleri

Otomotiv sektöründen, "büyüme ve sanayi üretimi tarafında gelen olumlu verilerin devam edeceği" tezini güçlendiren olumlu sinyaller geldi.

Otomotiv sektöründen, "büyüme ve sanayi üretimi tarafında gelen olumlu verilerin devam edeceği" tezini güçlendiren olumlu sinyaller geldi. Ağustos ayında toplam araç satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23.9 artarak, 36.811'den 45.608'e çıktı. Sadece otomobil satışları ise 21.157'den 28.457'ye yükseldi. Buradaki artış da yüzde 34.5 olarak gerçekleşti. 2013 yılının Ocak-Ağustos dönemindeki toplam otomobil üretimi ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında arttış kaydetti. İhracat da yılın sekiz aylık döneminde yüzde 16 oranında artarak 308 bine ulaştı. 2013 yılı Ocak-Ağustos döneminde toplam pazar ise, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak, 543 bin oldu. Sektörden gelen bu sinyaller, büyüme ve sanayi üretimi tarafında düzelmenin devam edeceğinin öncü göstergesi oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...