Otomobil şirketlerinin taahhüt talebine ret

Otomobil şirketlerinin taahhüt talebine ret

EKONOMİ Haberleri

Haklarında rekabet ihlali soruşturması olan “arabam.com, VavaCars Turkey, Araba Sepeti ve Letgo” uzlaşmak istedi, Rekabet Kurulu kabul etmedi.

C. Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Rekabet Kurumu, çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım-satımında faaliyet gösteren arabam.com, Vava Cars Turkey, Araba Sepeti ve Letgo’nun kendi aralarında Google reklam aramalarında kullanılan anahtar kelimeler üzerinde anlaşarak rekabet ihlali yaptıkları iddiası üzerine soruşturma açılmasına karar vermişti. 4 firmaya açılan soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında soruşturma yürütülen bazı teşebbüsler, soruşturmanın sonlandırılması amacıyla, soruşturmada yer alan iddialardaki olumsuzlukları gidermek için taahhüt verme talebinde bulundu. Taahhüt verme yönündeki taleplerin, soruşturmaya konu olan rekabet endişelerini giderebilecek nitelikte olmadığı ve ilgili anlaşmaların açık ve ağır ihlal olarak değerlendirilebilecek nitelikte olması nedeniyle Rekabet Kurulunca reddedildiği öğrenildi. Böylece, bazı firmaların internetteki otomotiv piyasası reklamlarında rekabet ihlali yaptığı iddiaları güçlenmiş oldu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...