Otomobil satışında 4 marka sıfır çekti

Otomobil satışında 4 marka sıfır çekti

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüs salgınının etkilerinin en fazla hissedildiği nisan ayında, Türkiye otomotiv pazarında dört markadan hiç araç satılmazken, iki marka ise birer adet araç satışı yaptı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre nisanda otomobil satışları yüzde 10,6 gerileyerek 21 bin 825 adet olurken; Alfa Romeo ve lüks araç segmentinde değerlendirilen Aston Martin, Ferrari ve Infiniti markaların araçları satıcı bulamadı. Nisan ayında sekiz marka ise 10 adedin altında satış yaptı. Söz konusu ayda, Lexus marka yedi adet, Mazda ve Jaguar altı adet, Karsan dört adet, Bentley ve Smart üç adet, Lamborghini ve Maserati de birer adet sattı.

Elektrikli veya hibrit araç sayısı katlandı
Bu yılın ocak-mart döneminde 141 bin 354 otomobilin trafiğe kaydı yapılırken mart sonu itibarıyla Türkiye’de trafiğe kayıtlı otomobil sayısı 12 milyon 641 bin 630’a çıktı. Bu otomobillerin yüzde 38,2’si dizel, yüzde 37,2’si LPG, yüzde 24,1’i benzin yakıtlı iken, yüzde 0,2’si elektrikli veya hibrit olarak kayıtlara geçti. Oran düşük olsa da artış hızı dikkat çekici. Geçen yılın ilk çeyreği sonunda elektrikli veya hibrit otomobil sayısı 7 bin 145 iken bu yılın ilk çeyreğinde bu rakam yaklaşık üç kat artarak 19 bin 299’a yükseldi.

NİSANDA OTOMOBİL SATIŞINDA İLK 5
Marka    Satış adedi
Peugeot    3.792
Renault    3.019
Fiat    2.110
Volkswagen    2.108
Opel    2.044

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...