Otellerde yemek maliyeti arttı

/ Kaynak: İHA
Otellerde yemek maliyeti arttı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Akdeniz Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği'nin, araştırmasına göre otellerde yiyecek ve içecek maliyet artışları yüzde 12,86 olduğu belirlendi.

TÜİK'in temmuz ayı fiyat verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 8,07 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği'nin(AKTOB) Araştırma bulgularına göre ise aynı dönemde otellerde yiyecek ve içecek maliyet artışları yüzde 12,86 olarak gerçekleşti. Konaklama tesislerindeki maliyet artışları, temmuz ayında da devam etti. TÜİK'in açıkladığı veriler üzerinden hesaplanan fiyat yükselişleri yüzde 8,07 olurken, otellerdeki maliyet artışı da yüzde 12,68 oldu. Böylece maliyetler, enflasyonun 4,7 puan üzerinde yükselmiş oldu.


SON BİR YILDA YÜZDE 14 İLE YİYECEK ARTIŞ GÖSTERDİ
Son bir yıl içinde maliyetlerin en fazla yükselen gruplar içinde, yüzde 14 ile yiyecek ilk sırayı aldı. Aynı dönemde içeceklerde artış yüzde 11 dolayında gerçekleşti. Temizlik malzemeleri hariç diğer tüm gider kalemlerindeki maliyet yükselişlerinin ise enflasyonun üzerinde olduğu bildirildi.


12 AYA GÖRE MALİYET ARTIŞLARI
Otellerde maliyet artışlarının 12 aydaki ortalamasının guruplara göre dağılımı ise şöyle: "Yiyecek 14,78, Et grubu yüzde 15,24, Yağ grubu yüzde 5,80, Süt grubu yüzde 8,94, Bakliyat-un 15,28, Meyve-sebze 21,73, Çay-şeker vb.12,67, İçecek10,94, Teknik servis 8,18, Enerji-yakıt 8.98, Temizlik malzemeleri 5,71". nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...