Oruç Reis petrol aramaya gidiyor

Düzenleyen:
Oruç Reis petrol aramaya  gidiyor

Ekonomi Haberleri

Millî Enerji ve Maden Politikası kapsamında arama ve sondaj çalışmalarında daha agresif süreç izleyeceklerini açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol aramak için denize açılacak olan Oruç Reis gemisinin son kontrollerine katıldı.

Millî Enerji ve Maden Politikası kapsamında arama ve sondaj çalışmalarında daha agresif süreç izleyeceklerini açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol aramak için denize açılacak olan Oruç Reis gemisinin son kontrollerine katıldı. Albayrak “Faaliyete geçmek için gün sayan Oruç Reis gemimizle birlikte biri Karadeniz’de, Oruç Reis ile de bu ay içerisinde Akdeniz’de, hem iki boyutlu hem üç boyutlu sismikle birlikte denizlerimizi durmadan arayacağız” dedi. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak aramacılık ve sondaj yapacaklarını ifade eden Albayrak “Allah nasip etti, 16 Nisan’dan önce tamamladık ve gemimizi denize indiriyoruz. Bunun ilk adımlarını geçtiğimiz dönemde Barbaros Hayrettin Paşa gemimizle atmıştık. İkincisinin de ismini iki kardeşe eş olsun diye koyduğumuz ve son denetimini yaptığımız, artık faaliyete geçmek için gün sayan Oruç Reis gemimizle birlikte biri Karadeniz’de, inşallah hazır olur olmaz Oruç Reis ile de bu ay içerisinde Akdeniz’de hem iki boyutlu hem üç boyutlu sismikle birlikte denizlerimizi durmadan arayacağız” diye konuştu. 

BAKAN DAKATILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Oruç Reis’in çalışmalarına destek için kendisinin de arama faaliyetlerini yerinde izleyeceğini ifade etti.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...