ORTA DİREK güçlenince özel hastane sayısı patladı

ORTA DİREK güçlenince özel hastane sayısı patladı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de 1528 hastane bulunuyor. Bu hastanelerin 866'sını 'kamu' oluştururken, özel hastane sayısı 556'ya ulaşmış durumda...

Gökhan Kaya ANKARA - Yapılan düzenlemelerle birlikte orta gelir düzeyine sahip vatandaşların da gitmeye başladığı özel hastanelerin sayısında adeta patlama yaşanıyor. Son dönemde açılanlarla birlikte özel hastanelerin sayısının, kamu hastanelerine neredeyse yetiştiği tespit edildi. Ülke genelindeki hastane sayılarını mercek altına alan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de toplam 1528 hastane bulunuyor. Bu hastanelerin 866'sını 'kamu' oluştururken, özel hastane sayısı 556'ya ulaşmış durumda... En çok özel hastanenin ise 163 ile, mega kent İstanbul'da olduğu belirlendi. Sektörlere göre hasta yatağı sayısı incelendiğinde kamu hastanelerinde 123 bin 690, özel hastanelerde 40 bin 509 hasta yatağı bulunuyor. Sağlık kurumlarındaki çalışan sayısı incelendiğinde ise, özel hastanelerin kısıtlı bir personelle hizmet sunduğu ortaya çıktı. Ülke genelinde toplamda 760 bin 322 sağlık personelinin görev yaptığı öğrenilirken, bu personelin 533 bin 911'i Bakanlığa bağlı kamu hastanelerinde, 140 bin 981'i özel hastanelerde vatandaşa hizmet sunuyor.

Medical Park'tan İstanbul'a 500 yataklı sağlık kompleksi
Medical Park Hastaneler Grubu, dev bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Türkiye'nin 15 ilinde 22 hastane ile hizmet veren grup, ekim ayında İstanbul'un en büyük özel hastanesini Gaziosmanpaşa'da hizmete sokacak. 60 bin metrekare alanda 517 yatak kapasitesi, 81 yoğun bakım ünitesi, 15 ameliyathane ve 110 poliklinikle hizmet verecek Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi; İstanbul'un en büyük, Türkiye'nin ise ikinci en büyük özel hastanesi ünvanına sahip olacak. Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 3 yeni hastane daha açmayı planlıyoruz. Gaziosmanpaşa'da hastalarımız, ayrıcalıklı sağlık hizmetimizden faydalanacak” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...