Ormandan 2 milyar TL

- Güncelleme:
Ormandan 2 milyar TL

Ekonomi Haberleri

Üretimde çevreci uygulamaların rekabet gücü sağlamaya başlamasıyla birlikte sanayi ve inşaat sektörlerinde ahşap kullanımı artma eğilimine girdi.

Üretimde çevreci uygulamaların rekabet gücü sağlamaya başlamasıyla birlikte sanayi ve inşaat sektörlerinde ahşap kullanımı artma eğilimine girdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, 2012 yılı orman ürünü satışından 2 milyar TL'nin üzerinde gelir sağladı. 2002 yılında bu rakam 1.5 milyar TL olarak gerçekleşmişti. Elektrik ve telekomünikasyon hatlarında kullanılan ahşap direklerin hizmet ömürleri 50, su soğutma kulelerinde kullanılan ahşap dolguların 30, ahşap karayolu köprülerinin ise 50 yıl olarak hesaplanıyor. Bu alanlarda beton ve çeliğin ömrü bu rakamların ancak yarısına erişebiliyor. Karbonatlaşma ise beton içindeki ortamın kalitesini düşürerek donatı demirlerinin yüzeyindeki koruyucu oksit tabakasının tahrip olmasına neden olarak depremlerde riski artırıyor.?Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ormancılık alanındaki özverili çalışmalarıyla dünyada orman alanını en fazla arttıran ülkeler arasında yer aldığını vurguladı. nbsp; nbsp;Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...