Organik gıdaya QR kod ile takip

Organik gıdaya QR kod ile takip

EKONOMİ Haberleri

Gıda güvenliğinin korunması ve sürdürülebilir kaynaklardan gıda tedariki amacıyla izlenebilirlik çalışmalarını “Tabağında ne var?” hareketi altında birleştiren Metro Türkiye, kırmızı et, balık, bal ve meyve-sebze ürünlerinden sonra organik gıda ürünlerinde yüzde 100 izlenebilirlik sunuyor.

Metro Türkiye, kendi markaları altında sunduğu zeytinyağından yumurtaya, salçadan bakliyatlara kadar 49 farklı organik gıda ürününün tarladan ve çiftlikten rafa kadar olan yolculuğunu anlatan 39 farklı bilgiyi QR kod aracılığı ile tüketicilere ulaştırıyor.

Türkiye’de bir ilk olarak organik ürünlerde yüzde 100 izlenebilirlik sağladıklarını ifade eden Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng “Bu kapsamda raflarımızda 200’den fazla organik sertifikalı ürün bulunduruyoruz ve bunların %25’ini de kendi markalı ürünlerimiz oluşturuyor. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız izlenebilirlik çalışmalarımız kapsamında yine Türkiye’de bir ilk olarak kendi markalı tüm organik ürünlerimizin rafa gelene kadarki tüm sürecinin dijital hikâyesini sunmaya başladık. Örneğin; Metro markalı domates salçasında domatesin üretildiği tarlayı ve çiftçiyi, yumurtada tavuğun bulunduğu kümesi, zeytinyağında yağın elde edildiği zeytinin çeşidini ve hatta üretim metodunu sadece bir QR kod okutarak görebiliyorsunuz. Sadece bu bilgiler ile kalmıyor aynı zamanda o ürünün ve ambalajının migrasyonundan ağır metal analizlerine, üreticilerin gıda güvenliği belgeleri ve denetim sonuçlarına kadar tüm detaylı bilgileri de dijital olarak müşterilerimizle paylaşıyoruz’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...