Optimal gayrimenkule Batı Karadeniz’den giriyor

- Güncelleme:
Optimal gayrimenkule Batı Karadeniz’den giriyor

Ekonomi Haberleri

Ulusal ve uluslararası alanda konut, otel, ofis, AVM, eğitim yapıları, spor tesisleri, medikal ve sanayi gibi yapılanın projelendirme ve müşavirlik aşamalarını baştan sona gerçekleştiren Optimal, ‘Millstone’ markasıyla Düzce’nin Batı Karadeniz kıyısındaki Akçakoca’da geliştirdiği ilk gayrimenkul projesi Kalekoyu satışa çıkardı.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Yatırım bedeli 250 milyon TL olan projede bu ay itibarıyla temelin atılması planlanıyor. İngiltere’de Ferro çimento türünün, depreme karşı dayanıklılığı üzerine yaptığı çalışmalarla ödül kazanan İnşaat Yüksek Mühendisi Burhan Özdemir tarafından 2010’da kurulan Optimal’in şu anda 20’nin üzerinde lokasyonda 10 ofis ve 500’ü aşkın personeli bulunuyor.

Optimal Pro Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası projenin zemini kayalık olmasına rağmen, zemin sınıfını bir sınıf daha kötü kabul ederek ruhsatlarını tadil ettiklerini, bunun da proje maliyetine ekstra yüzde 5 etkisi olduğunu kaydetti. Akçakoca’nın Türkiye’deki çölleşme olasılığının en düşük olduğu yer olduğunu belirten Özdemir “Batı Karadeniz kıyısında yer alan Akçakoca Kalekoyu, eski zamanların güney iklimini, Türkiye’nin kuzeybatısında sunuyor. Akçakoca’ya yaz aylarında günlük 40 bin araç geliyor. Yerli turistin de sevdiği bir bölge” dedi. Kalekoyu projesinin 18 ayda tamamlanacağını aktaran Özdemir, projede metrekare başlangıç fiyatlarının 22-28 bin TL aralığında olduğunu söyledi. Projede 107 daire ve 7 villa yer alıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...