Opel'den 130 milyon euroluk yeni yatırım

Opel'den 130 milyon euroluk yeni yatırım

Ekonomi Haberleri

Avrupa otomotiv sektörü henüz istediği çıkışı yakalayamadı fakat, Opel geleceğe yatırımı şimdiden yapıyor

Opel, Kaiserslautern'daki motor ve parça üretim tesisine 130 milyon euro değerinde yatırım yapacak. Almanya'da 4 fabrikası olan Opel, Bochum fabrikasının kapatılmasını onaylamıştı. Bu fabrika uzun süredir kapatılan ilk Alman otomobil fabrikası olacak. Yatırım yapılan Kaiserslautern fabrikası ise, yeni nesil motor ve kaporta parçalarının üretileceği tesisle, Opel'in yeni ürün atağında önemli bir rol oynayacak. Opel Astra ve Opel Insignia'nın yeni nesil kaporta parçaları üretiminin yanında gelecek yılın Ekim ayında 2.0 litre dizel motor ailesinin Euro-6-jenerasyonunu üretecek.. Yeni nesil motorlar, yüksek performansı, düşük yakıt tüketimi, daha az egzoz emisyonu ile dikkatleri üzerine çekecek. Opel Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Thomas Neumann "Kaiserslauterndaki ileri teknoloji ile donatılacak tesis, Opel'in başarısında ve önümüzdeki 4 yıllık plan çerçevesinde yer alan 23 yeni model ve 13 yeni motorumuzun lasnmanını gerçekleştirmemizde kilit rol oynayacaktır." dedi. 2,200 çalışanı ve ileri teknolji ile donatılan tesis ADAM, Astra, Corsa, Meriva, Zafira ve Insignia için kaparto, şasi ve motor üretmekte. Şu ana kadar dokuz milyondan fazla motor üreteten bu tesis, kapasitesini daha da artırarak üretime devam edecek. nbsp;

nbsp;Opel'den 130 milyon euroluk yeni yatırım

ALMANLAR, 13 YENİ ARAÇ İÇİN TEDARİKÇİ ARIYOR
TAYSAD'dan Mercedes'e üretim hedefi

Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) organizasyonuyla 12K Model eğitim danışmanlık hizmeti alan dernek üyesi firmalar, Almanya'da Mercedes Benz fabrikasını ziyaret etti.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen 12K Model projesinin eğitim-danışmanlık faaliyetlerine katılan TAYSAD üyesi firmalar, ihracat yetkinlik ve potansiyelinin artırılması maksadıyla Almanya'da düzenlenen yurtdışı pazarlama programına da katıldı. Firmaların yaptıkları ziyarette, Mercedes Benz'in 2020 yılına kadar çıkarmayı düşündüğü 13 yeni araç için henüz tedarikçi seçimlerini tamamlamadığına dikkat çekilirken, Bremen fabrikasında ise 2015'e kadar üretilecek 10 yeni model için çalışmaların sürdüğü aktarıldı. İkili temaslar sonuncunda TAYSAD üyesi firmaların Mercedes Benz'in tedarik zincirine dahil olabilmeleri adına önemli bir adım atılmış oldu.

nbsp;Opel'den 130 milyon euroluk yeni yatırım
YENİ C4 Picasso yollarda
Yeni Citroën C4 Picasso Çeşme'de tanıtıldı. C4'teki en önemli yeniliklerden biri akıllı yazılım sistemleri ile evde ya da ofis ortamındaki kullanım alışkanlıklarının araç içinde de sağlanıyor olması. nbsp;Citroën Baylas Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, yeni C4 Picasso'nn 2014 yılı satış hedefini 300 adet olarak belirtti. ?Yeni Citroën C4 Picasso, nbsp;24 Eylül nbsp;itibariyle 68.800 TL'den başlayan satış fiyatı ile satışa sunuldu.

nbsp;Opel'den 130 milyon euroluk yeni yatırım
YAKIŞIKLI TİCARİ
VOLKSWAGEN'DEN CROSS CADDY
Volkswagen ticari araç modellerine dış görünü ve yerden yüksekliğiyle dikkat çeken Cross Caddy eklendi. 1.6 TDI 102PS'lik motorla satışa sunulan Yeni Cross Caddy, isteğe bağlı olarak DSG şanzımanla da alınabiliyor. 250 Nm tork üreten motor, 100 km'de ortalama 5,8 lt yakıt tüketimine ve kilometre başına 152 gr CO2 emisyon değerlerine sahip. Yeni Cross Caddy'nin başlangıç fiyatı ise, 54 bin 800 TL.

Michelin'den yakıt tasarrufu için tavsiyeler
Araçlardaki yakıt tüketiminin yüzde 20'si lastiklerden kaynaklanırken, doğru lastik seçimi ile yakıt tüketimi önemli ölçüde azaltılabiliyor. Michelin firması, yakıt tasarrufu için sabit hız, kontrollü vites değişimi, doğru lastik basıncı, camların kapalı olması, aracın hafifliği, klimanın kontrollü kullanımı ve trafikte motoru durdurmak gibi önerilerde bulunuyor. Michelin Energy Saver lastikleri ise, yakıt tasarrufu özelliği sayesinde, 45 bin km'lik ortalama ömrü süresince 80 litreye kadar tasarruf sağlıyor.

OYAK RENAULT'DA GÖREV DEĞİŞİMİ
Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Yönetim Kurulu'nda, 1 Ekim 2013 tarihi itibarıyla Renault Grubu Euromed-Afrika Bölgesi Program Direktörü olacak Tarık Tunalıoğlu'nun yerine Oyak Renault Genel Müdürlük görevine Ales Bratoz atandı.

KIŞIN GELEN YAZ GÜZELİ
Audi A3'ün kumaş tavanlı Cabrio versiyonu,?2014 yazında Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. A3'ün iki TFSI ve bir TDI motor seçeneğiyle satışa sunulması bekleniyor.

nbsp;

HAFTANIN OTOMOBİLİ

Toyota GT 86
Fiyatı: 52.900 Avro + nbsp;
1575 TL'den başlıyor

ARTILARI
gt; Çok eğlenceli
gt; Yakışıklı
gt; İç tasarımdaki detaylar?başarılı
gt; Kaliteli
gt; Arka koltukları da olan bir 'coupe'
gt; Arkadan itişli ve oyun oynamaya müsait


EKSİLERİ
gt; Yakıt tüketimi nbsp;
gt; nbsp;Yüksek süratlerde dış ses fazla
gt; nbsp;Fazla koltuk ayarlama seçeneği yok
gt; nbsp;Fiyatı yüksek
gt; Uzun yolculukları sevenler, kalabalık aileler için zor (Ama imkansız da değil, benim rekorum 6 kişi)

BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI

BANA SORUN

gt; Soru: 50-55 bin arasında bir araç almak istiyorum, hem donanımlı, hem de tasarruflu olsun tavsiyenizi alabilir miyim?
Hakan Burak Hacıevliyagil

gt; Çok az detay vermişsiniz. Bugün hemen hemen tüm modellerde donanım mevcut, tasarruf içinse dizel tavsiye edebilirim. Peugeot 308 1.6, nbsp;Seat Leon 1.6, Citroen C4 1.6, Kia Ceed 1.6, Skoda Rapid 1.6, Hyundai i30 1.6 dizel olarak bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğim modellerden bazıları. Eğer 2. el düşünürseniz Opel İnsignia, Citroen C5, Ford Mondeo, VW Jetta gibi modelleri de değerlendirebilirsiniz. Bu rakamı veriyorsanız, 2-3 yaşın üzerinde bir otomobil almayın ama bence.

gt; Şirketimizde makam aracı olarak kullanmak üzere yeni çıkan E180 Mercedes kiralamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi 1600 HP motor gücüne sahip olan bu araç hakkındaki tavsiyelerinizi öğrenmek istiyoruz. nbsp;
Ömer Faruk Kargın

gt; Bu araç 1.6 lt motora ve 156HP motor gücüne sahip. Güzel tarafı düşük devirde 250 NM tork üretiyor olması. Lüks bir şirket aracı için özellikle de konfor ve kalite arıyorsanız çok uygun bir seçim. Ayrıca motoru sayesinde de yakıt ekonomisi sağlayabilirsiniz,. Alternatifleriniz ise BMW 5.20i, Volvo S80 T4 de olabilir…


­­SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...