Ons ve gram altın enflasyon verisi öncesinde kazançlarını sıfırladı: İşte uzmanlardan altın yorumları...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ons ve gram altın enflasyon verisi öncesinde kazançlarını sıfırladı: İşte uzmanlardan altın yorumları...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararına ışık tutacak enflasyon verileri öncesinde ons ve gram altın kazançlarını sıfırladı. Altın fiyatları yeni günde düşüşe geçti. İşte güncel altın fiyatları ve uzman yorumları...

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarının sonuna henüz gelinmediğine dair endişeler sürerken, ülkede açıklanacak enflasyon verileri önemli bir işaret olacak. ABD enflasyon verileri öncesinde altın fiyatları günlük kazançlarını geri verdi. Dün 1930'lara kadar yükselen Ons altın 1920 dolara çekilirken, gram altın 1660 TL'nin altına sarktı.

ONS ALTIN YENİDEN DÜŞÜŞTE

Uluslararası piyasalarda 1885 dolar bandına geri çekildikten sonra istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle 1950 dolar seviyesine çıkan Ons altın'da düşüş yeniden başladı. Dünkü işlemlerde 1930,74 dolara kadar yükselen Ons altın, ABD enflasyon verisi öncesinde 1921,46 dolara kadar geriledi. 

GRAM ALTIN KAZANÇLARINI GERİ VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında 1700 TL'nin altına sarkan gram altın, ons altındaki düşüşten etkilenmeye devam eidyor. Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.661,2 liradan tamamlamasını ardından yeni günde düşüşe geçti. 

Altının gram fiyatı, saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1.659 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.725 lira, Cumhuriyet altını da 11.000 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN UZMAN YORUMLARI

Ahlatçı Yatırımın sabah bültenine göre dün nispeten geri çekilmeler sonrası destek noktasından aldığı tepki hareketli ile yeniden 1930 dolar seviyesini test edince kurdaki pozitif ılımlı havanın da etkisi ile gram altın 1670TL önemli psikolojik direnç noktasına yakın fiyatlama gördü. Bugün yine yurtdışında piyasaların sakin seyretmesi ons altın tarafında yatay fiyatlama beklentilerini gündeme getirirken yarın ABD’den gelecek enflasyon rakamları hem kur hem de ons altında etkili olacak. Teknik olarak, İlk direnç noktası olarak 1665TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1670TL ve 1675TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1655TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1650TL ve 1640TL diğer destek bölgeleri izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...