Online konut ve araba satışında geri sayım başladı! Bakan Bolat duyurdu: Sahte hesaplara büyük ceza geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Online konut ve araba satışında geri sayım başladı! Bakan Bolat duyurdu: Sahte hesaplara büyük ceza geliyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım itibarıyla sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde başlayacak yeni dönem için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, sahte hesaplarla konut ve araba satışı yapanlara büyük cezalar uygulanacağını söyledi.

Emlak ve otomobil satışında sıfır ve ikinci el ilan siteleri için yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası duyurulan yeni dönem için Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan açıklama geldi. Bakan Bolat, emlak ve oto satışlarında sahte isimlere ağır ceza uygulanacağını söyledi.

OTOMOBİL FİYATLARI SIKI DENTİMLE DÜŞÜŞE GEÇTİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya'da düzenlenen İhracat Seferberliği Zirvesi'ne katıldı. Otomobil sektöründe uygulanan sıkı denetimlerin etkisini gösterdiğini söyleyen Bakan Bolat, 1 Kasım'da başlayacak yeni dönem hakkında bilgi verdi. Pandemi döneminde ikinci el otomobilin sıfırı geçtiğini söyleyen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"Otomobil piyasasında aylık yüzde 30, yüzde 40 para kazanma gibi spekülatif işlemler vardı. İlk aylarda bunlar üzerinde çok yoğun çalıştık. Önemli, düzenleyici yönetmelikler çıkardık, denetimleri artırdık. Bu konuda piyasalar Ağustos ayının ortalarından itibaren düzene girdi, istikrara kavuştu. Sıfır araçta ve 2. el araçta çok ciddi fiyat indirimleri başladı. Tüketici biraz daha iner mi, diye bekleyim moduna girdi ve piyasa düzene girdi. Aynı şey emlak için de geçerli oldu. Emlakta da daire satışlarında, daire fiyatları dükkan fiyatları, arsa fiyatlarında düşme var ciddi manada."

Online konut ve araba satışında geri sayım başladı! Bakan Bolat duyurdu: Sahte hesaplara büyük ceza geliyor

SAHTE İSİMLERLE SATIŞ YAPANA AĞIR CEZA GELİYOR

Online emlak ve konut satışı yapılan sitelere yönelik 31 Ağustos'ta çıkarılan yönetmeliği hatırlatan Bakan Bolat, "2 ay uygulama süresi verdik 1 Kasım'da bu başlıyor. Emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, fake hesaplarla, fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabaları ağır cezalandıracağız. Bunları yayınlayan ilan siteleri bu cezalardan sorumlu olacak. Buna göre programlar hazırlamaları gerekiyor. Elemanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu yönetmelik kesinlikle uzatılmayacak, 1 Kasım'da yürürlükte olacak” şeklinde konuştu.

CEZALARI ARTIRACAK YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Cezalar konusunda torba yasanın da hazırlandığını ifade eden Bolat, “Biz de bakanlık olarak hazırlıklarımızı yaptık. Cezaları artırıyoruz. Zaten enflasyon oranı da belli, onun üzerinde artırıyoruz ve kapatma cezası da gelecek. Hükümetin kanaati bu yönde. Biz de uygulamacı bir kuruluşuz. Kanunla her sektörün yönetmelikleri var. Perakende ticaret kanunu var. Haksız piyasa düzenleme kanunu var. Bir sürü kanunlar, yönetmelikler var. Ticarette kurallara uygun olarak çalışılması gerekiyor. Bu kural ve yönetmeliklere aykırı davranan otomatikman cezaya uğrayacak. Bunu birkaç kere tekrar ettiği takdirde o zaman geçici kapatma süresi gelecek” diye konuştu.

İHRACATTA HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Son 3 ayda ihracatta rekorların görüldüğünü belirten Bakan Bolat, "Hedefimiz inşallah 100 milyar doları da aşmak. Bu sabah aldığımız bilgiye göre yüzde 4,5 artıdayız geçen yılın Ekim ayına göre. Bu iyi bir rakam, sevindirici bir rakam” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...