Önce zam, sonra indirim! Akaryakıt fiyatları yeniden değişiyor (3 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Önce zam, sonra indirim! Akaryakıt fiyatları yeniden değişiyor (3 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları)

Ekonomi Haberleri

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarını takip etmekte zorlanıyor, zam ve indirim haberleri peş peşe geliyor. Özellikle Kasım ayından bu yana brent petrolde yaşanan düşüş, benzin ve motorine indirim olarak yansıyor. Motorin grubuna son 18 günde yapılan değişikliklerle birlikte 3,88 lira indirim geldi. Bu indirimlerin ardından motorine 1,16 lira zam yapıldı. Zamlı fiyat pompaya yansırken, bir indirim haberi daha geldi. Bu indirim, 6 Aralık salı gününden itibaren pompaya yansıyacak. Peki 3 Aralık 2022 akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte günce4l benzin motorin ve LPG fiyatları...

Brent petrolde yaşanan değişiklik doğrudan akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor, indirim ve zam haberleri peş peşe geliyor. Rusya-Ukrayna savaşının seyri, koronavirüs önlemleri ve Çin'de yaşanan gelişmeler, OPEC ülkelerinin aldığı kararlar gibi konular gün içerisinde petrol fiyatlarında dengelerin değişmesine neden olurken, araç sahipleri '3 aralık akaryakıt fiyatları, güncel benzin ve motorin fiyatları' gibi konuları merak ediyorlar. Son dakika haberine göre; 18 gün içerisinde toplam 3,88 TL'lik indirim yapılan motorine bir indirim daha yolda. İşte detaylar...

İNDİRİMLERİN ARDINDAN ZAM GELDİ, FİYAT POMPAYA YANSIDI

24 Şubat'ta başlayan savaşla birlikte 120 dolar seviyelerini aşan brent petrol fiyatı, son haftalarda 90 doların altına geriledi. Şu anda 85,42 dolar seviyesinden işlem gören brent petrolle birlikte akaryakıt fiyatlarına zam ve indirimler de peş peşe geliyor. Araç sahipleri son gelen haberlerle birlikte fiyatları takip etmekte zorlanırken, motorine son 18 günde toplamda 3,88 TL indirim geldi. Ancak fiyatlar bu gece yeniden değişti ve motorin grubuna 1,16 TL zam yapıldı. Zammın ardından motorinin litresi İstanbul'da 23 lira 66 kuruşa, Ankara'da 23 lira 81 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 87 kuruşa yükseldi.

BENZİN FİYATLARI SABİT KALDI

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği olmadı. Benzin litre geçtiğimiz ay 77 ve 75 kuruş indirim yapılmıştı. Ardından 1,16 kuruş indirim yapılan benzine 55 kuruş zam gelmişti. Ancak fiyatlar bir gün geçmeden yeniden değişmiş ve benzine 45 kuruş daha indirim yapılmıştı.

MOTORİNE YENİ İNDİRİM YOLDA

Petrol fiyatlarında ve dolar kurundaki değişikliklerin ardından akaryakıt fiyatlarına yeni bir indirim daha geleceği belirtildi. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre; 6 Aralık 2022 tarihinden itibaren motorinin litre fiyatına 69 kuruşluk bir indirim yapılacak. 

3 ARALIK GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul 3 Aralık 2022 güncel akaryakıt fiyatları
Motorin litre fiyatı 23,66 TL
Benzin litre fiyatı 20,17 TL
LPG litre fiyatı 10,54 TL

Ankara 3 Aralık 2022 güncel akaryakıt fiyatları
Motorin litre fiyatı 23,81 TL
Benzin litre fiyatı 20,33 TL
LPG litre fiyatı 10,79 TL

İzmir 3 Aralık 2022 güncel akaryakıt fiyatları
Motorin litre fiyatı 23,87 TL
Benzin litre fiyatı 20,34 TL
LPG litre fiyatı 10,54 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...