Olumlu sinyaller Türk Lirası'ndan yana: JP Morgan'dan dolar vurgulu tavsiye geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Olumlu sinyaller Türk Lirası'ndan yana: JP Morgan'dan dolar vurgulu tavsiye geldi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan'dan yatırımcılara Türk Lirası tavsiyesi geldi. Dolar kuruna vurgu yapan banka yatırımcılarına gönderdiği notta, "TL'de ağırlık artır" tavsiyesinde bulundu.

Ekonominin 3 yıllık haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanmasının ardından yabancı kuruluşlardan Türkiye ile ilgili açıklamalar üst üste gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan'dan müşterilerine Türk Lirası tavsiyesi geldi. JP Morgan tarafından müşterilerine "Risk/ödül dengesi doğrudan TL alımından yana" denildi.

JP MORGAN'DAN TL YATIRIMINI ARTIR TAVSİYESİ

Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yatırımcı toplantısı gerçekleştiren JP Morgan, Türk Lirası'yla ilgili yatırımcılara bilgi notu gönderdi. Morgan, "TL'de ağırlık artır" tavsiyesine başladı.

OLUMLU SİNYALLER TL'DEN YANA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), en son toplantısında politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardığı, bu sinyallerin, siyasi destekle hareket edildiğine vurgu yapan Morgan, bilgi notunda, "Model portföyümüze küçük bir miktar 'TL ağırlık artır' pozisyonu ekliyoruz. Temmuz başında opsiyonlarda TL uzun pozisyonu almıştık. Artık risk/ödül dengesinin doğrudan TL alımdan yana olduğunu düşünüyoruz." denildi.

DOLAR/TL'DE İSTİKRARLI SEYİR SÜRECEK

Yetkililerin, dolar/TL kurunda daha fazla yukarı yöne izin vermeyecek teşvikler getirdiği belirtilen bilgi notunda, şunlar kaydedildi:

"Aynı zamanda analizlerimiz, TL'nin ucuz ve rekabetçi olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla TL'de ek bir devalüasyon gerekmiyor. Yetkililerin, döviz rezervlerinde bir kayıp olmaksızın dolar/TL kurunu istikrarlı bir düzeyde tutabilecekleri kanaatindeyiz, aslında rezervler ılımlı bir hızda büyüyecek gibi görünüyor. Bunun sebebi, kredi büyümesinin yıllık yaklaşık yüzde 40-50'ye düşerek reel olarak negatife dönmesi ve kredi faizlerinin önemli oranda artmış olmasıdır. Turizm gelirleriyle birlikte ağustos-ekim aylarında ılımlı bir cari fazla elde edilebilir. Bunun sonucunda ise istikrarlı bir dolar/TL kurunun pozitif getiri vermesi beklenebilir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...