Öğrenciye telefonda 26 yaş sınırı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Öğrenciye telefonda 26 yaş sınırı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Öğrenciye indirimli telefonda 26 yaş sınırı getirilirken, açık öğretimde okuyanlar kapsam dışı tutuldu. Öğrenciler farklı tip cihazlar için destekten yararlanabilecek ancak destek tutarı 5 bin 500 lirayı geçmeyecek. Ücretsiz internet desteği ise yıllık 120 GB olacak. Başvurular iki ay içinde yapılacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve 10 GB internet desteğinin detayları ve şartları belli oldu. Destekten 26 yaşını doldurmamış, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve açık öğretim hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler yararlanabilecek. Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması şartı var. Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenmiş fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmesi gerekecek.

BAŞVURULAR DİJİTAL ORTAMDA YAPILACAK

Teknolojik cihaz desteğinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden başvuru yapabilecek. Kimlik doğrulamasıyla yapılacak başvuruda, kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası, kendi adına kayıtlı telefon numarası, IBAN numarası, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarası ve Bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin sisteme girilmesi zorunlu olacak.

Başvurunun kabulü hâlinde ise mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44,44´ü, bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin yüzde 16,66´sı kadar hesaplanan teknolojik cihaz desteği tutarı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasıyla hesabına aktarılacak. Verilen destek, satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Öğrenciler farklı tip cihazlar için destekten yararlanabilecek ancak destek tutarı 5 bin 500 lirayı geçmeyecek.

İNTERNET DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR OCAK AYINA KADAR YAPILABİLECEK

Öte yandan, internet desteği almak isteyen öğrenciler de yine Bakanlığın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapabilecek ve aynı şartlar aranacak. Destek, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB olacak. İnternet desteği için ilk başvurular iki ay içinde yapılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...