Nurol, Özbekistan’da Ejder’i üretecek

Düzenleyen:
Nurol, Özbekistan’da Ejder’i üretecek

Ekonomi Haberleri

Türk firması Nurol’un savunma envanterine kazandırdığı Ejder muharebe aracının 2018’den itibaren Özbekistan’da üretilmesi için anlaşmaya varıldı.

Ünsal Ergel ANKARA

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin Özbekistan ziyaretinde yapılan görüşmelerde Türk firması Nurol tarafından üretilen Ejder 4x4 tipi zırhlı muharebe aracının Özbekistan’da üretilmesi için ortak şirket kurulması konusunda anlaşmaya varıldı. Askerî ve teknik konularda her iki ülkenin ilişkilerinin daha geliştirilmesine karar verilen görüşmelerde ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı eğitim kurumlarında, 2018 yılında 12 ayrı hazırlık kurslarına Özbekistan Silahlı Kuvvetlerinden personelin katılımıyla eğitilmesine karar verildi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, resmî temaslarda bulunmak üzere başkent Taşkent’e gelen Canikli ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Mirziyoyev, ülkeler arasındaki karşılıklı çıkarlara dayanan ilişkilerin ve iş birliğinin aktifleştiğinden memnunluk duyduğunu vurguladı. 

Daha sonra Özbekistan Savunma Bakanlığına giden Canikli’yi, Özbekistan Savunma Bakanı Korgeneral Kabul Berdiyev tarafından askerî törenle karşılandı. Özbekistan koşullarında şartlara uygunluğu testlerden geçen Ejder’e ilişkin memnuniyet dile getirildi. Ardından ilk çapta 10 tane Ejder’in siparişine ilişkin karar alındı. Yapılan görüşmelerde Özbekistan’da iki ülkenin ortak olduğu bir firma üzerinden 2018 yılından itibaren Ejder’in bu ülkede ortak üretimine ilişkin anlaşmaya da varıldı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...