Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret mesajı: Memnuniyet verici seviyede olacak

- Güncelleme:
Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret mesajı: Memnuniyet verici seviyede olacak

Ekonomi Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücret, memur zammı ve EYT hakkında açıklama yaptı. Asgari ücret zammı ile ilgili ‘Hem geniş kitlenin taleplerini karşılayacak sonuç ortaya çıkacak, hem de rasyonel olmasına gayret edilecek’ açıklamasında bulunan Kurtulmuş, “Asgari ücret memnuniyet verici seviyede olacak” ifadelerini kullandı. EYT için Meclis'teki takvime bakmak lazım diyen Kurtulmuş, yaş meselesi hakkında konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücret, EYT ve memur zamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Habar Global yayınına katılan Kurtulmuş gündeme dair soruları cevapladı. Vatandaşın enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğinin altını çizen Kurtulmuş, “Asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması Türkiye'de devrim niteliğinde bir adımdı. Hükümetimiz insanlarımızı enflasyonda ezdirmeyecek, alım güçlerinin azalmasını sağlamayacak bir tedbiri alacaktır. Asgari ücretin vatandaşlarımızın memnun olacağı şekilde açıklanacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ’TAN EYT AÇIKLAMASI

EYT’nin AK Parti’nin hep masasında olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, “Siyasetin sahibi, devletin de sahibi milletin kendisidir. Geçmiş dönemde bedelli askerlik bunlardan birisidir. Olmaz zannedildiği dönemde biz çalıştık ve sonunda kalıcı uygulama oldu. EYT de öyle. Vatandaşımızın gündeminde, ekonomik bakımdan başka bir şey, toplumsal açıdan başka bir şey.” şeklinde konuştu.

EYT’DE YAŞ MESELESİ

“Cumhurbaşkanımızın görüşleriyle bakanlığımız çalışmalarını aşağı yukarı bitirdi. Bunun bir de maliyeye yükü var” diyen Kurtulmuş, “Tazminatlar konusunda Hazine Bakanlığı görüşü var. Son noktaya geldi. Geniş kitlenin olumlu bulacağı sonuca ulaşılacağını ümit ediyorum. Bunların hepsi, tüm seçenekler tartışıldı. Son noktaya gelene kadar müzakereler sürecektir. Burada bir de imkanlar meselesi var. Bu çerçevede hem geniş kitlenin taleplerini karşılayacak sonuç ortaya çıkacak, hem de rasyonel olmasına gayret edilecek. EYT için Meclis'teki takvime bakmak lazım. 3 temel şarttan birisi de yaş meselesi. Son noktada hangi karar çıkar, bunu göreceğiz.” dedi.

MEMUR VE EMEKLİLERE ZAM

Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu ayın önemli konularından birisi de o. Ne kadar zam yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın konusu zamlar. Burada biz ana fikri söyleyebiliriz. Olağandışı şartlardan geçiyor Türkiye ekonomisi. Önümüzdeki dönemde enflasyonda düşüş trendinin devam edeceğini görüyoruz. Sonuçta da bir hayat pahalılığı var. Yüksek fiyatlar var. Bunların büyük bir kısmı Türkiye ekonomisi dışındaki faktörlerden kaynaklanıyor.

“EKONOMİ SAVAŞLARI DERİNDEN ETKİLEDİ”

Türkiye Ekonomisi bakımından endişe edilecek bir durum yok. Türkiye'nin son 3 yılı değerlendirirsek, 3 yılda, sonraki dönemlerde iktisat tarihi bakımından da zengin bilgilerin olduğu bir dönem oldu bu dönem. Pandemiyle birlikte gizlenmiş olan konular kalktı, ağır sorunlar olarak bütün insanlığın üstüne bindi. Pandemiden çıkışta AB'nin, ABD'nin hepsinin uyguladıkları ekonomi politikaları farklı oldu. Ekonomi savaşları derinden etkiledi. En sonunda da Rusya-Ukrayna savaşı işin tuzu biberi oldu. Türkiye'nin avantajı şu. Birçok ekonomi frene basarken, Türkiye gaza basmayı tercih etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...