Nidapark Başakşehir'de 2+1 daireler 459 bin lira

Nidapark Başakşehir'de 2+1 daireler  459 bin lira

Ekonomi Haberleri

Tahincioğlu'nun Nidapark Başakşehir projesi 2+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri sunarken, daire fiyatları 459 bin TL'den başlıyor

ÖNDER ÇELİK
Tahincioğlu Gayrimenkul'ün, İstanbul Başakşehir'de hayata geçirdiği ve toplamda 374 daire ile 48 ticari üniteden oluşan Nidapark Başakşehir projesinde satışlar başladı. Daire fiyatlarının KDV dâhil 459 bin TL'den başladığı projenin Ekim 2017'de bitirilerek sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Başakşehir'deki projenin 350 milyon lira yatırım bedeli olduğunu belirterek, “Önümüzdeki üç yılda 5 projeden 10 milyar liralık satış hedefliyoruz. Nidapark Başakşehir bu yıl lansmanını yapacağımız son projemiz. Satışta olan 4 projemizin yüzde 95'i satıldı. Bu da müşterilerimizin bize olan güvenini gösteriyor. Başakşehir'deki projemizin de aynı ilgiyi göreceğini düşünüyoruz. 374 daire için 500 ön talep aldık. 120 tanesini sattık. Projelerimizi lansman itibarıyla 3 ay içerisinde satıyoruz” dedi.
400 MİLYON CİRO BEKLİYOR
Projeye yabancıların da ilgi gösterdiğini ve toplam 400 milyon lira ciro hedeflediklerini ifade eden Tahincioğlu, “Bu projede metrekare fiyatları 3 bin 600 TL. Önümüzdeki dönemde Başakşehir çok farklı bir yere gelecek. Başakşehir'de projelerimiz devam edecek. Emlak Konut ihalesine girdik oradaki ikinci projemiz için en yüksek teklifi verdik. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bir proje daha tanıtacağız” diye konuştu.
KONUTTA KÂRLILIK DÜŞTÜ 
Sektöre ilişkin de değerlendirmede bulunan Tahincioğlu, faiz, kur ve arsa bedellerinde yaşanan artışın sektörün kârlılığını düşürdüğünü ve ilerleyen dönemde küçük oyuncuların gayrimenkul sektöründen çekilebileceğini belirtti. Ağustos 2015 itibariyle son 12 yılda konut satışları reel bazda yüzde 6.5 artarken, ipotekli konut satışlarının yüzde 1.9 arttığına işaret eden Tahincioğlu, şöyle devam etti:
“Diğer satışlar yüzde 8.8 arttı. Bu da bize işaret ediyor ki faiz oranlarının artışı ipotekli satışın artışını engelliyor. Yani Türkiye'de konut talebi senede 1 milyon. Bunun 600 bini yeni. Tabii konut satışlarında tek dinamik faiz oranları değil. Ama faiz oranları yüzde 1'i aştığında bunun yankılarını net görüyoruz. Bu da maliyet olarak dönüyor.”
HER DAİRE KLİMA VE BEYAZ EŞYALI
Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, projede 2+1, 3+1, 4+1 374 daire olduğunu belirterek, “Projede 88-314 metrekare dairelere ilave 48 ticari ünite bulunuyor. Satışlarda 120 aya kadar kredi seçeneklerinden yararlanılabiliyor. Nidapark Başakşehir'de her daire klima ve beyaz eşyalarıyla teslim ediliyor” dedi.









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...