Net tarihi açıkladı, gün bile verdi! 'EYT ne zaman yasalaşacak' sorusuna AK Partili isimden cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Net tarihi açıkladı, gün bile verdi! 'EYT ne zaman yasalaşacak' sorusuna AK Partili isimden cevap

Ekonomi Haberleri

Milyonların merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son viraja girildi. Yarın açılması beklenen Meclis'te öncelikli konu EYT olacak, arkasından ise yapılandırma geliyor. Peki EYT ne zaman yasalaşacak, süreç nasıl işleyecek? AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası bölgede yaşanan büyük yıkım nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verdi. Verilen ara, en çok Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası için bekleyenleri meraklandırdı. Yarın toplanması beklenen Meclis'te ana gündem maddesi EYT olacak. Peki EYT ne zaman yasalaşacak?  AK Parti’den Konuya dair son dakika açıklaması geldi.

ELİTAŞ ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

‘EYT ne zaman yasalaşacak?’ sorusuna cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "TBMM 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT. Tüm partilerimiz destek verirse EYT ile ilgili 4 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine yarın başlar, Çarşamba günü de nihayete erdiririz diye düşünüyorum. Genel kurulda EYT sonrası yapılandırma teklifini görüşeceğiz" diye konuştu.

MİLYONLAR MERAKLA BEKLİYOR

Milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi hafta içinde yasalaştırılacak. Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Buna göre; 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak. İlk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...