Nail Olpak: Çözüm Süreci, yüzyılın en önemli barış projesi

Nail Olpak: Çözüm Süreci, yüzyılın en önemli barış projesi

Ekonomi Haberleri

Kobani olayları sırasında Şanlıurfa'ya gittiklerini söyleyen Olpak, "Çözüme inanıyoruz ve üzerimize düşen ne varsa, yapmaya devam edeceğiz" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, AA Finans Masası'na konuk oldu. 'Çözüm Süreci'ni yüzyılın en önemli barış projesi olarak değerlendiren Olpak, şunları söyledi: "Çözüm Süreci'ne inanıyoruz ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Konunun ilk gündeme geldiği zamanlardan bu yana 2 yıl geçtiğini hatırlatan Olpak, şöyle devam etti: "O zaman şunu demiştik: 'Çözüm Süreci, sadece Türkiye açısından, Doğu ve Güneydoğu'nun değil, Orta Doğu'nun ve o coğrafyanın geleceğini değiştirecek, belki de yüzyılın en önemli barış projesidir. Bu acıları ve sıkıntıları çözmek gerekir. Bu yolda yürürken bizim ayağımıza dikenler batacaktır, engeller çıkacaktır. Bu hazırlık içerisinde olmak kaydıyla süreç devam ettirilmelidir.' En son 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında, Kobani'yi çokça konuştuğumuz bir yerde, Şanlıurfa'daydık. 700'den fazla üyemle, oraya inandığımız için gittik. Eşlerimiz de vardı. Siz ailenizi de oraya götürebiliyorsanız, bu bir göstergedir. Bir yıl önce planlanmış toplantımızı aynen uyguladık. Bazı dernekler 'Çözüm Süreci biraz flulaştı, biz toplantılarımızı erteliyoruz' dedi. Biz ertelemedik. Bu bir tavır göstermektir. MÜSİAD, üzerine düşeni gücünün yettiği kadar yapıyor."
Eş zamanlı olarak AA Editör Masası'na konuk olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da; bölgede faaliyet gösteren bütün sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, ekonomik kuruluşların, partilerin ve cemaatlerin de Çözüm Süreci'nin paydaşı olduğunu ve taşın altına ellerini koymaları gerektiğini belirtti. Akdoğan, MÜSİAD'ın da bu konuda samimi bir gayret içerisinde olduğunun altını çizerek, Olpak'a, "Gayretleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.


İŞ GÜCÜNE KATILIM GİDEREK ARTIYOR
AA'nın Finans?Masası'na katılan?MÜSİAD?Genel?Başkanı Nail Olpak, işsizlik rakamlarında psikolojik bariyer olan çift hanenin aşılmasının iyi olmadığını söyledi. Avrupa'da işsizlik ortalamasının yüzde 12-13'lerde olduğunu, Türkiye'de yüzde 10 olduğunu hatırlatan Olpak,?"İş gücüne katılım artıyor.?Bu da oranı yüksek gösteriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...