Mustafa Koç’un vasiyet gibi hayalini eşi gerçekleştirdi

Düzenleyen:
Mustafa Koç’un vasiyet gibi hayalini eşi gerçekleştirdi

Ekonomi Haberleri

Türkiye’den uluslararası sporcu çıksın diye bu ödülün temellerini atan Mustafa Koç’un hayalini ‘vasiyet’ gibi gören Caroline Koç, “Bu ödül nesiller boyu yaşamalı” dedi...

Canan ERASLAN

Geçtiğimiz yılın ocak ayında vefat eden, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, kendi adını taşıyan ödülle yaşatılacak. Başarılı ve vizyoner kişiliğinin yanı sıra, gerek sporcu, gerek yönetici, gerekse destekçi olarak spora büyük katkılarda bulunmuş olan Mustafa Koç’un adını taşıyan ödülün ilkine, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Millî Sporcu Taha Akgül ile Paralimpik Oyunları Dünya Şampiyonu Millî Sporcu Gizem Girişmen lâyık görüldü. Akgül ve Girişmen, toplam 200 bin liralık maddi ödülün sahibi oldu. Önceki gece İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde kazananlara ödüllerini veren Mustafa Koç’un eşi, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline N. Koç, çok değerli isimlerin aday gösterildiği listeden tek ismi seçmekte zorlandıklarını, ilk yılın özelinde iki değerli sporcuya ödül verdiklerini ifade etti. 

"ACISI HÂLÂ ÇOK TAZE"

Caroline N. Koç “Bu akşam, kaybının acısı hâlâ çok taze olan sevgili Mustafa’nın en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmek üzere buradayız” diye başladığı konuşmasında, Mustafa Koç’un sporun neredeyse her dalına ilgisi ve profesyonel seviyede yeteneği olduğunu hatırlattı. Koç, şunları söyledi: Sporun birleştirici gücüne inanır, dostluğu ve dayanışmayı geliştirmesini çok önemserdi. Sadece kazanmak için yarışmazdı. Sportmenlik değerlerini başarının önünde tutardı. Fair play, centilmenlik, zarafet, rakibine, izleyici ve oyunun kendisine saygı, etik değerlere bağlılık, başkalarıyla değil kendisiyle yarışmak, hiçbir şartta pes etmemek, hep daha iyisini hedeflemek. Bunların hepsi Mustafa’yı Mustafa yapan değerlerdi. En büyük hayali, Türkiye’den uluslararası sporcular çıkması ve yeteneği olan gençleri teşvik etmekti. Bu amaçla henüz hayattayken bu ödülün temellerini attı ama ne yazık ki sonlandıramadı. İlk kez takdim edeceğimiz Mustafa V. Koç Spor Ödülü ile bu mirasa sadece gözcülük etmeyi değil, kendisinin bu değerli vizyonunu sürdürmeyi amaçladık.

3 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK

Ödül töreni öncesinde bir araya gelerek duygularını paylaştığımız Caroline Koç, Mustafa Koç’un adını yaşatmak amacıyla Türk Eğitim Vakfında ‘Mustafa Koç Burs Fonu’ kurulduğunu ifade etti. Fona aktarılan 10 milyon TL’nin 2,5 milyon TL’si, vefatının ardından gelen çelenkler dolayısıyla yapılan bağışlardan elde edildi. Fon, bu öğretim döneminde 300 kız öğrenciye eğitim desteği verecek. Bu sayı 10 yılda 3 bin kız öğrenciye ulaşacak.

Mustafa Koç’un vasiyet gibi hayalini eşi gerçekleştirdi

"KIZLARIMIN FİKRİNİ DE ALDIK"

Mustafa Koç’un adını taşıyan ödül için haziran ayında 2.000 noktaya davet gönderildiğini, elendikten sonra 98’e düşen adaylar arasından ödülün verileceği ismin seçilmesinin zorlu bir süreç olduğunu anlatan Caroline Koç, “Mükemmeliyet, saygı, dostluk ön planda olmalıydı. Çok zorlandığımızı söylemeliyim. Kızlarımız da toplantılara katıldı, fikirlerini beyan etti. Çünkü Mustafa da iş hayatında ve özel hayatında herkese, her fikre saygılıydı” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...